NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Taşlar eksik, kolon ise temelsiz!

Taşlar eksik, kolon ise temelsiz!

Taşlar eksik, kolon ise temelsiz!

Naci Sapan

Cumhuriyet Halk Partisinin ‘Hayır’ bloklu Demokrasi güçlerinin birlikteliği üzerinden yürüttüğü ya da yürütmeye çalıştığı yol haritasının ittifaklara yansıma biçimi tartışmalı bir noktada. 24 Haziran Milletvekili seçimlerinden güçlü bir ittifakla galip çıkılmak isteniyorsa; Ağabey pozisyondaki CHP’nin, farklı düşünce ve görüşe sahip bütün kesimlerin içinde bulunacağı bir zemini yaratması gerekiyor.

Sadece Milliyetçi-Muhafazakâr-Milli görüşçü kesimlerle yapılmış ‘Seçime dönük sıfır baraj ittifakı’, yaralı yatan bu kesimin kısa sürede ayaklandırılarak yaşama tutunmasına koltuk değneği olmaktan öte bir durum olmaz, Cumhurbaşkanı seçimlerine yansıması da eksik olur. HDP şimdiden bu ittifakın dışında tutuldu diyelim, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldığında hangi saik ile onlarla ittifak yapılacak, muhalefetin adayına oy istenecek?

O nedenle; Bu ittifakın içinde sol, sosyalist, demokrasi güçleri olmalı. HDP’de farklı dünya görüşlerini bünyesinde barındıran kitle partisi olarak ihtiyaç duyulması gereken demokrasi güçlerinden biridir, safı bellidir, nettir. HDP’nin de içinde olduğu sol, sosyalist demokrasi güçleri ittifak konusunda kimseyi ötekileştirmiyor, ancak her nedense Milliyetçi-Muhafazakâr kesim ‘beraber olmayız’ diyor, kısa yoldan Cumhuriyet Halk Partisi değirmeninden kendi değirmenine su taşımaya çalışıyor, sol, sosyalist kesimin bu değirmenden bir tas su almasına izin vermiyor. Sol, sosyalist kesim kendi çeşmesinden su içemezken, sağcı, muhafazakâr, milliyetçi kesim yıllardır bu suyu tüketiyor!

Böyle olunca, bu buluşmaya demokrasi ittifakı, demokrasi bloğu diyebiliyor muyuz?

Diyemiyoruz, çünkü taşlar eksik, kolon ise temelsiz.

Sadece 24 Haziranla da iş bitmiyor. Bir de yerel seçimler var. O zamanlarda da hayır ittifakının bu Milliyetçi-Muhafazakar kesimi, CHP’nin değirmeninden uzak bir yerlerde kendi değirmenlerini işletecekler. Yerel seçimlerde hayır ittifakının milliyetçi-muhafazakâr kesimi kendi işine bakacak. 24 Haziran takvimi için ötekileştirilenlere o zaman ihtiyaç duyulacaktır. İşte tamda o zaman bir mahcubiyet, utangaçlık söz konusu olacağı için, durumu şimdiden hatırlatmakta yarar var diye düşünüyorum.

Olmuyor..Olmuyor..Taşlar eksik, kolon ise temelsiz..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR