NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

TBMM’de ‘iç güvenlik’ pratiği!

TBMM’de ‘iç güvenlik’ pratiği!

İktidar Milletvekilleri TBMM’den geçirmek istedikleri ‘iç güvenlik Paketi’nin ne anlama geleceğini meclis çatısı altında pratiğe döktüler,  uygulamanın nasıl olacağını kamuoyuna gösterdiler.

Cumhurbaşkanının ‘teoriyle pratiği buluşturmayanlar başarılı olamaz’ önermesine sadakatlerini TBMM çatısı altında görsel pratiğe yansıtarak gösteren Milletvekilleri önümüzdeki dönemi garanti altına aldılar mı almadılar mı bilemiyoruz, ancak, Faşizmin ayak seslerinden rahatsız olan, iç güvenlik paketine karşı çıkan demokrat/sosyalist/yurtsever Milletvekillerine yaptıkları saldırı nedeniyle şahsiyetlerini ayaklar altına aldılar.

CHP ve HDP’li milletvekillerine yapılan saldırı pakete neden karşı çıkıldığının özetidir. Saldırgan AK Partili vekillerin paketin içeriğinden çok haberdar olduklarını sanmıyorum. Şimdiye kadar bilip/bilmedikleri birçok kanun tasarısına el kaldırmayı biat kültürü nedeniyle alışkanlık haline getirdikleri için bu alışkanlıklarına engel olacak davranış biçimlerini kabullenemiyorlar.

AK Parti zihniyeti seçim öncesi muhalefeti tahrik ederek tabanları ile birlikte sokağa yönlendiriyor. Çünkü buradan kendisine seçim malzemesi çıkaracak, durumu oy rantına çevirecek.

İktidar, polisle halkı karşı karşıya getirecek bir ortama zemin hazırlıyor. Ortaya çıkacak çatışma ortamının sorumlusu olarak muhalefeti gösterecek ve ‘iç güvenlik paketi’ konusundaki ısrarlarının ne kadar haklı! Olduğuna inandırmaya çalışacak kamuoyunu.

**

Muhalefet milletvekilleri pakete neden karşı çıktıklarını haftalardır, aylardır kamuoyuna anlatıyorlar. İktidar Milletvekilleri, bakanlar, başbakan ise hazırladıkları pakette neden ısrar ettiklerini açık bir dille bir türlü anlatamıyorlar.

Paketin eli Molotoflu, yüzü maskeli şahıslara karşı bir tedbir olduğunun ötesinde söyledikleri bir şey yok. Pakette bir de bonzai ve uyuşturucu ile ilgili önleyici maddeler var. Gerisi toplumun tamamını kıskaca alacak, hareket ettirmeyecek maddeler. Israrları aslında bu maddelerle ilgili

 

Bonzai, uyuşturucu zaten yasalar karşısında suç.

Geriye ne kalıyor?

Yüzde 60 oranındaki yurttaşın ‘makul şüphe’ adı altında hayatını zorlaştırmak.

İşte TBMM’deki saldırı tablosu yurttaşın hayatını nasıl zorlaştıracaklarına dair önemli işaret olarak yansıdı. Yasanın çıkmasına engel oldukları için Milletvekillerine yapılan bu saldırı, yasa çıktıktan sonra topluma yapılacakların göstergesidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR