NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Tek müşteriyle son durak!

Tek müşteriyle son durak!

Bugünkü yazım özel bir hikâye, ancak yine de genele hitap ediyor. Minibüs, şoför ve güzergâh meselesiyle ilgili yazmak istedim.  Genelde minibüs esnafını eleştiririz ki, zaman, zaman bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu onlar da bilir.
 Soğumaya başlayan havalardan kaynaklı yürüyüşlerimi asgariye düşürmek zorunda kaldım. Her sabah minibüs yolculuğum mutlaka vardır. Metropol güzergâhını kullanıyorum. Portakal renkli, kırmızı, koyu renkli güzergâh anlatan tabelalar nedeniyle birkaç kez ‘keriz’ konumuna düşüp, sabah mahmurluğunun etkisiyle de yanlış minibüslere binmişliğim oldu. Minibüsler Batıkent güzergâhına dönmeyince yanlış yöne yolculuk yaptığımın farkına varıyorum, ancak oluruna bırakıp, gazeteye yakın bir güzergâhta iniyorum. 
Önceki gün yine ‘keriz’lik anıma denk gelmiş olacak ki, tabelayı yine portakal rengi olarak algılayıp binmişim, bu kez kısmete ‘yeni yol’ düşmüş. Dağ kapıdan binen tek müşteriyim, nasıl olsa dolar diye düşünüyorum. Batıkent kavşağına dönmeyince yanlış bindiğimi anladım, ancak çaktırmıyorum. İlk kez bindiğim için gidiş güzergâhını da öğrenmiş oluyorum, ancak hiç binen yok. Dikkatimi çekiyor, soruyorum şoföre ‘Neden yolcu yok’ diye, ‘Bu güzergâh böyle’ diye cevaplıyor, sonra başlıyor içini dökmeye, şunları aktarıyor; “Bu güzergâh ‘Yeni yol’, her gün böyle, müşteri yok. Dicle kent villalarının köşesine kadar gidip-dönüyoruz, yakıt parasını kurtarmıyor. Güzergâhın güncellenmesi lazım, verimli değil” diyor.
Elbette itirazları olmuş, düzeltilmesini istemişler, ancak olmamış.
Ben de itiraflara başladım; ‘Ben de yanlışlıkla bindim zaten, demek ki binmesen tek başına yolculuk yapacaksın’ dedim şoföre. Gülüştük, sonra yanlışlığı düzeltmek istercesine ücreti iade etmeyi teklif etti, ‘olur mu’ öyle şey deyip meseleyi kapattım, ama konuyu yazacağımı ilgilileri uyaracağımı söyledim.
Hep gördüğümüz yanlışlarını yazacak değiliz ya minibüs esnafının. Bir de böyle tanıklığımızdaki mağduriyetleri var ki, yazamadan geçmek olmuyor. Bu arada, yanlış güzergâha bindiğim için de seviniyorum. En azından bir soruna tanıklık etmiş oldum, ortaya bir sorun yazısı çıktı, düzeltilirse bir memnuniyet oluşur.
Bu arada, hava da güneşli olduğu için indiğim yerden itibaren gazete binasına kadar yürüdüm, bu da bana fayda sağladı. Bir yanlışın bazen faydaya neden olabileceği ihtimaline de sıcak bakmak gerekiyormuş demek.
Özeti şu; Minibüs kooperatifi, belediye oturup bu güzergâhta, yani ‘Yeni Yol’ güzergâhında çalışan esnafın şikâyetlerini dinleyecek, taleplerini değerlendirecek. Diğer hatlar dolup taşarken, tek müşteriyle son durağa kadar giden bir minibüs esnafının sıkıntısını gözden kaçırmamak lazım.
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR