NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

TİGRİS renkleniyor

TİGRİS renkleniyor

21 Aralık 2013 tarihinde yayın hayatına başladı, 4 ayda çok mesafe kat etti. 4 aylıkken Yeni yurt gazetesini bünyesine katarak 61 yıllık yükü omuzlarına aldı. Dün künyeye baktım;

Yıl: 61

Sayı:19695 yazıyordu.

61 yıllık geçmiş tecrübe ile mevcut tecrübeler buluşarak yol alınıyor. Tarafsız, ilkeli, dik duruşlu, her kesin, her kesimin kendisini ifade edebileceği yayıncılık anlayışı ile TİGRİS yoluna devam ediyor.

 

Kadroya yeni yazarlar da ekleniyor yol yürüyüşü devam ederken.

Bilgisi, birikimi, deneyimiyle her zaman takdir ettiğim, ‘O günden bugüne’* kardeşim dediğim Nurcan Baysal’da TİGRİS haber gazetesinin yazı kadrosunda artık. Diyarbakır’ın ve bölgenin sosyal, siyasal, ekonomik konumunu çok iyi bilen, takip ve yorumlarını bu anlamda büyük titizlikle yapan Nurcan’ın yazılarını zevkle takip edebilirsiniz.

 

Psikolog Ömer Ekinci kardeşimin de bu yol yürüyüşünde aramıza katılmış olması da son derece memnuniyet verici. Sorularınızı sizleri rahatlatarak yanıtlayacaktır. Her geçen gün güçlenerek yol yürüyüşünü devam ettiren TİGRİS’e farklı bir alanda güç katacak Ömer kardeşimiz.

Hoş geldiniz Nurcan ve Ömer.

 

Daha önce yazan arkadaşlarımız da vardı elbette, ancak bu şekilde bir yazıyla onları tanıtamamıştım. Şeyhmus abiyi tanıtmama gerek yok, hepimizin bildiği, kentimizin aynası bir isim. Tigris haber’in yayın hayatına başladığı günden itibaren Şeyhmus Diken’le birlikte yazmaya başladık. Biz onu zevkle okuyoruz. Güçlenen kadronun güçlü temel taşlarından biridir o.

 

Dostlarımız yazıyor, daha yazacak olanlarda var. Çok eski dostlarım olan İsa Tekin, Müslüm Üzülmez gibi güçlü kalemler bizi ve sizi yalnız bırakmadılar, el verdiğince yazdılar, yazmaya devam edecekler. Yurt dışından değerli dostum, kardeşim Çetin Çeko, yaptığı röportajlar ve güçlü analizleri ile sayfalarımıza renk kattılar. Yine yurt dışından Şerif Kaplan dostum siyasi analizleri ile bizi aydınlatmaya devam ediyor. O nedenle TİGRİS giderek renkleniyor, güçleniyor diyorum. Yurt dışından yazmak için hazırlık yapan dostlarımız var, onları da yakında sizlerle buluşturacağız.

 

Bunların dışında bölgenin tamamına ve bölge dışına açılma ve yayılma gibi bir çalışmanın varlığını zamanı gelmişken aktarmak istiyorum. TİGRİS güç aldıkça daha da güçlenerek yoluna devam edecek adımlar atıyor, hep birlikte izleyelim.

 

*Nurcan Baysal’ın kitabının başlığı.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR