NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Vurdumduymazlık

Vurdumduymazlık

Gazetemizin dünkü sayısını böyle bir başlıkla duyurmuştuk.

Diyarbakır’ı maviden kırmızıya sürükleyen serüvenin nedenlerine değinerek, genel anlamda varılan noktanın Vurdumduymazlık olduğunu vurgulamıştık.

Mavi haritada olunduğu yönündeki bilgilerin paylaşılmasından sonra bütün ikaz ve uyarılara rağmen genel anlamda hâkim olan vurdumduy- mazlığa hep birlikte tanık olduk.

Özellikle hafta sonları kısıtlamalardan da muaf olunması bu vurdumduymazlığı perçinledi. Bahar atmosferi ile birlikte kendini sokağa atan- larınoluşturduğu kalabalığın vaka sayısının art- masınaneden olacağı ihtimali herkes tarafından konuşulmasına rağmen, tedbir konusunda hassa- siyetler bir kenara bırakıldı.

Kentin kendi nüfus yoğunluğu ve vurdum- duymazlığı yetmezmiş gibi bir de şehir dışından gelen yerli ve yabancı turist kafilelerinin yoğun- luğu maviden kırmızıya geçişin serüvenine ciddi katkı sağladı.

Hastanelerdeki Kovid servisleri genel anlam- da bu vurdumduymazlık nedeniyle yeniden dev- reye girdi. Bakalım, önümüzdeki günlerde bizleri nasıl bir atmosfer bekliyor.

*

Bir yandan hastalık, ölüm-yaşam arasında bir hayat biçimi, diğer yandan dünya malı için hala çırpınanların varoluşudur insanı, insanlığı çile- den çıkaran.

Mesele, hayat karşısında, toplumsal sorumlu- luklarımızı yerine getirmek, sorunlar karşısında vurdumduymaz olmamaktır.

*

128 milyar doların hesabı soruldukça iktidar celalleniyor, farklı yol ve yöntemler deniyor. Bir partinin, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı hakkında fezleke hazırlanarak Milletvekilliğinin düşürülmesi yolu deneniyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde TBMM çatısı altında gali- ba bir ilke daha tanıklık edeceğiz, birçok ilke tanık olduğumuz gibi.

HDP ve CHP’lilerin Milletvekilliklerinin düşürülmesi iktidarın varlığını perçinlemiyor. Aksine bulunduğu konumu sarsıyor, geleceğinin temellerini yok ediyor. Bütün eksikliklerine rağ- men demokrasinin olmazsa olmazlarından olan ve sandığa yansıyan hür irade, parlamentoda kal- kan sayılı eller sayesinde yok sayıldığında yük ağırdır. Bu yükler demokrasilerde kolay taşına- cak yükler de değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR