NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ya diğer katil zanlıları?

Ya diğer katil zanlıları?

Diyarbakır polisini kutluyoruz!

Yasin Börü ve 3 arkadaşının ‘katil zanlılarını’ yakalamışlar!

Hatırladınız değil mi?

6-8 Ekim olayları sırasında yaşamını yitiren gençlerdi.

 

 ‘Hiçbir suç cezasız kalmamalı’ ilkesinden hareketle, zanlıların yakalanmış olmasını, bu konuda bir soruşturmanın başlamış olmasını elbette ki önemsemek gerekiyor. Ancak, olayların birbirinden kopuk olmadığını da gözden kaçırmamak gerekiyor.

 

HATIRLATAYIM; Toplam kayıp 40 civarındaydı

Soruşturmanın seyri hangi düzeyde, nasıl ve ne şekilde yürütülüyor bilmiyoruz, ancak 6-8 Ekim olaylarının sonuçlarının bütünlük arz ettiğini, bütünlüklü olarak değerlendirilmesi gerektiği gerçeğinden kaçamayız.

 

Diyarbakır’da, Batman’da, Cizre’de yaşamını yitiren diğer 36 kişi ile ilgili soruşturma aşamasının ne olduğunu, onların katil zanlılarına ulaşmada neler yapıldığının da kamuoyuna duyurulmasının neden eş zamanlı yapılmadığı konusunda kafamızdaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekmiyor mu?

 

Başbakan’ın Bursa’da yerli araç tanıtımı sırasında Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yakalandığını ‘sorumluluk’ çerçevesinde çok taze bilgi olarak kamuoyuna açıklamasının tek taraflı bir bakış açısı olmadığı konusunda bizi ikna edebilmesi için soruşturmanın tamamına dair açıklamalar yapması gerekmiyor mu?

Yaşamını yitiren ‘Ötekilerin’ katil zanlıları nerede?

Yoksa biz mi yanlış hatırlıyoruz

Kayıp sayısı 40 değil de 4 müydü?

**

Baraj konusunda yazdığım yazılarla ilgili bir okuyucum mesaj göndermiş, HDP açısından barajın aşılıp aşılamayacağı yönündeki kaygılarını dile getirmiş. Olduğu gibi yayınlıyorum, yorumu size bırakıyorum.

‘Tespitleriniz doğru fakat eksik olduğunun kanaatindeyim. Barajı aşamaması durumunda ne yapılabilir sorusuna cevap aramak Lazım. Kazanımlardan söz ediliyor, hangi kazanımlar? Bugüne dek tek bir yasal düzenleme yok, aksine Kürt kazanımlarını bertaraf etmeye yönelik.

Bence Kürtlerin nihai hedefi şu olmalı; barajı aşamama durumunda kendi meclislerini oluştursunlar ki parti içinde bunu isteyecek bir sürü kişi var. Hedef özerklik değil mi?

Göreceksiniz barajı aşamayacak çünkü Kürdistan’daki oylar yetmiyor.

Batıda ki oylarda malum’

**

Hukuk, Adalet, eşit yurttaşlık, Yeni Anayasa, Anayasa mahkemesi, baraj, seçim sistemi, Kürtlerin özerklik modeli, Avrupa’nın yerel yönetim özerklik şartı vs.vs.

Çetele uzun

İşimiz zor

Yol kısa

Asgari, ortak müştereklerde buluşmak lazım daha fazla yara almamak adına.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR