NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yeni bir anlayışla yeni bir gazete

Yeni bir anlayışla yeni bir gazete

Hadi Biraz da kendi işimize bakalım.

Yerel seçimler, hükümet, belediye, üniversite falan filan derken öyle geçivermiş zaman.

TİGRİS haber gazetesi 21 Aralık 2013 tarihinde yayın hayatına başladı. Bir iki gün sonra tam 4 ayı geride bırakacak bir gazete olacak. Daha 4 aylık bir gazete olmasına rağmen kalıcı bir gazete olma gayreti gösteriyor. Diyarbakır ve bölgeye yaraşır bir yerel gazete ve gazetecilik anlayışının oturtulması gibi bir gayret var.

 

4 aylık bir süre olmasına rağmen YENİ YURT gazetesinin 60 yıllık yayın ve isim hakkını bünyesine katarak kalıcı olma gayretini biraz daha perçinledi. Önümüzdeki zaman diliminde yeni ve farklı açılımların olacağı yönünde fikirler olduğunu gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Tanaman’dan duyuyorum.

 

Gazeteyi çıkaracağı zaman parçası olmam için teklif getirdiğinde, bir önceki deneyimlerimden kaynaklı kaygılarımı henüz üzerimden atamamış, bu kaygılarımı kendisine aktarmıştım. Ancak, o benim düşündüğüm gibi farklı bir gazetenin temellerini atmak istediğini söylemiş, gelişmeleri zamana bırakmıştık. 2005 yılından beri Diyarbakır merkezli bir gazetenin bölgeye hatta Türkiye’nin geneline yayılması düşüncem hep diri oldu. Ancak, birlikte yola çıktığımız arkadaşların kısa vadeli bakış açıları ve kişisel hesapları nedeniyle düşündüklerimin başarı şansı olmadığını bizzat görmüş ve yaşamıştım, kaygılarım bu nedenleydi.

 

Diyarbakır’da 3-5 kişi ile gazete çıkarılır anlayışının hâkimiyeti söz konusu olduğu için yerel yayıncılık henüz çok başarılıdır diyemiyoruz. Ancak TİGRİS’in bu anlayışın dışında Genel yayın yönetmenimiz Mehdi Tanaman’ın koordinasyonunda giderek zenginleşen kadrosuyla benim de yıllardır kafamda canlandırdığım bir gazete ve gazetecilik anlayışının filizlendiğini görmek kent adına beni umutlandırıyor, aynı zamanda heyecanlandırıyor. Acele etmeden, sindirerek, gerçek ve kalıcı okuyucuyla buluşan kalıcı bir gazete olacağına inanıyorum.

 

Şu anda 16 sayfa olarak yayınlanan TİGRİS haberin sayfa sayısı önümüzdeki aylarda doğru-tarafsız-halka dayalı yayın anlayışı ile artacak. Daha fazla yoğunlaşacağız. Seçim dönemlerinin gazetesi olma anlayışının dışında,  kalıcı, inandırıcı, okuyucunun ve izleyicinin ‘Tamam, benim gazetem’ diyebileceği bir gazete olma yolunda ciddi adımlar atılmış durumda.

 

TİGRİS haber gazetesini takip edelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR