NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yeni Kapıda ‘AVM’ var!

Yeni Kapıda ‘AVM’ var!

Sur içi Yeni Kapı bölgesinde yakılan-yıkılan evlerin bulunduğu alana kurulan 52 dükkânlık çarşı, pardon ‘AVM’ için kiralama ihalesi gerçekleşecek.
Geriye sayım işlemi tamamlanmak üzere, yarın ihale var.
Tartışma yoğun!
Gözler yarınki ihaleyi takip ediyor.
Nasıl olacak, kimler ihaleye girecek?
Kentin bileşenleri, esnafı, STK’lar da durumun takipçisi.
Onlar da meselenin özünü bilmiyor.
Bu arada, bazı işyerlerinin ihale kapsamı dışında olduğunu daha önce yazmıştık. Duyuruda böyle yapılmıştı. Ancak, ihaleye iki gün kala 3 işyerinin daha ihale kapsamı dışına çıkarıldığı duyumunu aldık. İhaleye davet edilen esnafın bir kısmı ihaleye girme cesaretini henüz toparlayabilmiş de değil.
Diğer işlerde olduğu gibi, kervan yola çıkmış, başına ne geleceğini bilmiyoruz. Yolda ne olacağı konusunda bir fikrimiz yok, ama çok da kentin hayrına olacağı inancında değiliz.
Rant var, pazarlama var, ileriye dönük bölgenin belli güç veya güçler tarafından kontrol altına alınması gibi bir durumun söz konusu olacağı öngörüsü de var hepimizde.
O nedenle gözler Yeni kapı AVM’de.
Kira bedeli, kira süresi, şartlar v.s. ihaleye girmeye niyeti olanların bir nebze de olsa hevesini kırmış gibi de görünüyor. Zaten niyetlenip bölgeyi gezenlerin dizleri kırılıyor. Kira, süre, bölgenin derlenip, toparlanması, kiralanan yerlerin tefrişi, düzenlenmesi, harcanacak paranın dönüşümü gibi hesapları yapınca dudaklar bükülüyor, acaba ifadeleri yüzlerde oluşuyor. Yıkılan tescilli evlerin restoresi ve onarımlarının da ne zaman tamamlanacağı meselesi ise çok ayrı bir yerde duruyor ki, oralar tamamlanmadan ‘tarihi turizme ve gastronomiye açtık’ demek sanırım abes olacak! 
Bazıları da diyor ki;
‘Ağlayanın malı gülene yar olur mu?’
Belli mi olur?
Belki de şartlar, koşullar oluşmaz, gerekli rekabet koşulları olgunlaşmaz da ihale şimdilik kaydıyla başka, başka tarihlere kaydırılır.
Hadi bakalım hayırlısı!
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR