NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yöresel kıyafete ‘yasak’ bilmecesi!

Yöresel kıyafete ‘yasak’ bilmecesi!

 

Valinin adını kimler kullandı?

Diyarbakır’da yöresel kıyafetlerin satışının Vali Hüseyin Aksoy tarafından yasaklandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Valilik, bu tür haberlerin algı yaratmaya yönelik olduğu yönünde açıklama yaptı.

 

Dün gazetemizde de yayınlanan yöresel kıyafetlere yasak haberi üzerine valilik soruşturma başlatırken, haber merkezimiz esnafla görüşmeler yaparak işin aslını araştırdı. Esnafı dolaşan sivil 3 kişinin valinin adını kullanarak, yöresel kıyafetlerin yasaklandığı, yasaklara uymayanlara 8 bin lira para cezası verileceği yönünde telkinde bulunduklarını ortaya çıkardı. 

 

Valilik, bu konuda resmi herhangi bir bildirimlerinin söz konusu olmadığını açıklarken, esnafı dolaşarak vali adına ‘tebligat’ yapanların kimler olduğu araştırılıyor.

 

Valilik bu konuda araştırma ve soruşturma başlatırken, konu ile ilgili de bir açıklama yaptı. ‘Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy tarafından yöresel kıyafetlerin yasaklandığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır’ başlığıyla yapılan açıklama özetle şöyle;

 

ALGI YARATMAYA YÖNELİK HABERLER

“Bazı basın yayın kuruluşlarında ‘Diyarbakır Sultanı ferman buyurdu!’ ‘Diyarbakır valisi, ‘Şal û Şepik’i yasakladı!’ ‘’Bu kıyafetlere yasak geldi’ başlıklarıyla, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yöresel kıyafetleri yasakladığı, satışını yapanlara para cezası verileceği yönünde haberlere yer verilmiştir.

 Söz konusu haberler gerçekten uzak, gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmayan, algı yaratmaya yönelik haberlerdir.

 Kanunların öngördüğü yasaklar dışında, Valiliğimizce alınmış herhangi bir idari karar bulunmamaktadır.

 Gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu tür gerçek dışı haber yapan kurum, kuruluş ve şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

VALİNİN ADINI KULLANANLAR KİM?

Haberlerin gerçeği yansıtmadığı yönünde Valilikçe yapılan açıklamadan sonra haber merkezimiz, söz konusu habere konu olan yöresel kıyafetlerin satıldığı çarşıda esnaflarla görüşerek, konuyu araştırdı. Esnaf, sivil 3 kişinin kendilerine gelerek, kıyafetlerin satışının vali tarafından yasaklandığına dair bildirimde bulunduklarını anlatırken, bu kişilerin resmi görevli olmadıkları, kendilerini polis olarak tanıttıkları ortaya çıktı. Kamera kayıtlarından bu kişilerin kimler olduğu tespitinin yapılacağı öğrenilirken, vatandaşın bu tür durumlarda daha dikkatli olması, yazılı tebligat talep etmesi istendi. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR