NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

3 maaş furyası!

3 maaş furyası!

Naci Sapan
Yeni Milli Eğitim Bakanı da 3 maaşlıymış. Dedikodu yapmış gibi olmayayım, ama yaygın medyada, sosyal medyada çok net ifade ediliyor. Böyle olunca, Diyarbakır’dakilere artık söyleyecek bir sözümüz yok, diyeceğim demesine de vicdan meselesi, el vermiyor.
Konuşsak bir dert, konuşmasak gece yastık rahat vermiyor.
Konuşalım, dertleşelim, helalleşelim ki, yastıkla sorunumuz kalmasın.
 
Soyguna soygun,
Talana talan,
Hırsıza hırsız,
Arsıza arsız,
Rüşvetçiye rüşvetçi,
Demedikten sonra!
Bir varız bir yoğuz, giderken de hoş seda olsun, arkamızdan da kimse, ‘Dünya denen bu tiyatro sahnesinde rolünü oynamadı’ demesin. Biz rolümüzü doğru oynayalım, replikler de sağlam olsun, gerisi boş, kim ne derse desin.
*
Hastalık, pandemi, aşı, yangın, sel derken, unuttuğumuz, uğramadığımız alanlar oldu, rahat oturmasınlar. Ülke rahat değil, birileri hiç rahat etmesin.
Unutmuştuk, Kayapınar’ın HDP’li meclis üyeleri, kendilerine atanan kayyumu ve yapılanları yazılı bir açıklama ile hatırlattı.
3 maaşlı Kayapınar Kayyumundan söz ediyorlar.
İhaleler, alımlar, harcamalar, kamu kurumlarına belediye bütçesinden harcanan rakamlar. Toplayınca ortaya büyük bir meblağ çıkıyor. Demek ki çok yakın takipteler ki, rakamın 50 milyon TL’nin üzerinde olduğunu ifade ediyorlar. Hem de denetimsiz, meclis üyelerinin bilgisinin dışında. AKP’li meclis üyelerinin bilgisi olabilir, artık o da onların vicdani sorumluluğu.
Yahu, vallahi yazık, hem de çok yazık.
Diyarbakır’ın parası, Devletin parası, o kadar da hovardaca harcanmaz ki.
*
Bu, 2-3-4 maaş meselesi de oturdu galiba. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi demek ki buna cevaz veriyor. 3-5 maaş almayanı dövenler ülkesi olacağız. Herkes 3-5 maaş almalı ki, kimsenin kimseden bir farkı kalmasın.
Ne diyelim?
Herkes pazarından hayır görsün, görebilirse tabii ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR