NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Alman işi mi, Çin işi mi, Milli aşı mı?

Alman işi mi, Çin işi mi, Milli aşı mı?

Çin aşısı gelecek mi, gelmeyecek mi?

Alman aşısı mı, Çin aşısı mı?

Hangisi tercih edilmeli?

Bütün Çin mallarının çakma olduğu mantığı ile düşünen milyonlarca insanın bu konuda nasıl ikna edileceği konusu ciddi bir sorun olarak tartışılıyor.

Bazı kesimler aşı yapmayanı ‘Vatan haini’ ilan etmiş. Konu bu anlamda ciddi bir boyut kazanmış durumda. Metin Özkan, Mehmet Metiner, Hakan Bayrakçı kim vatan haini, kim değil, bunu tartışmaya açarlar artık!

**

Aşı yapmak zorunlu mu değil mi?

Değil.

Bireysel hak ve özgürlüklerin ihlali söz konusu olduğu için, aşı yapmak zorunlu hale getirilecekse, kanun düzenlemesi yapılması gerekiyormuş. TBMM’nin bu konuda acil toplanması, karar vermesi, zorunlu aşı düşünülüyorsa kanun yapması lazım.

Kanun yapmak ya da yapmamak tartışmaları bitirir mi?

Sanmıyorum, her konuda olduğu gibi aşı konusunda da bölündük bir kez. Aşı meselesi, iktidar ile muhalefet arasındaki ‘savaşı’ da tırmandırdı. Asgari ücretten çok Alman ve Çin aşısı tartışılıyor, milli aşıda ısrar edenlerin olduğunu da hatırlatmak isterim.

 

 

‘Birde aşı yapmayana kız verilmesin’ diye düşünen ciddi bir kesim var. Neyse ki biz kurtardık, bu kotaya takılacak yaşta değiliz, gençlerin bu konuda da işi zor. Zaten işsiz, güçsüz dolaşıyorlardı, şimdi ser-sefil olacaklar!

Bu aşılar bir an önce gelse de yaptırsak. En azından gençler evlilik yolunda sıkıntı yaşamaz, karşı olanlar yaptırır da ’vatan hainliği’ yaftasından kurtulur.

Asgari ücret yeterli mi değil mi?

Hadi canım sende, bu kadar önemli gündemimiz varken bir de onu mu tartışacağız!

Ekmek alacak kadar yeterli parayı vermişler, yetmez mi?

Geçen yıl pazardan 100 TL’ye aldığı aynı malzemeyi şimdi 300 TL’ye aldığını söyleyen ev hanımına da inanırsak iktidara haksızlık olmaz mı?

Bir de şu CHP’li belediyeler asgari ücreti 3 bin 500’e kadar yükseltip hayata geçirmeseydi iyi olurdu da, neyse. Onların da görünen iktidar ışığını kaçıracak halleri yok ya..

Yine bölündük!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR