Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Eskisini aratmayan bir yıl dileğiyle

Eskisini aratmayan bir yıl dileğiyle

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Daldan kopan yaprak gibi ömrümüzden bir yıl daha gitti. Yaş çetelemize bir çentik daha attık. Çoğumuzun hatırlamak istemeyeceği bir yılı daha geride bıraktık.

2020 yılı dünya için neredeyse felaketler yılı oldu. Dünyanın birçok yerinde orman yangınları, depremler, yanardağ patlamaları, fırtınalar, sel felaketleri ciddi mal ve can kayıplarına neden olurken bir de korona virüs Covid-19 belasıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Korona virüsü sınır dinlemeden yer kürenin her tarafını sardı, insanlar çaresiz biçimde bulunacak aşının müjdesini bekledi. Yaşamı, yaşam alışkanlıklarını alt üst etti. Bu öyle bir savaş oldu ki; Don Kişot’un yel değirmenlerine saldırısı gibi oldu. Görülmeyen düşmana karşı bir savaş başladı.

Uzay teknolojilerinin günlük yaşamın içinde yer almaya başladığı, Mars’da koloniler kurulmaya hazırlanıldığı bilgisayar çağında; gelişen teknoloji görülmeyen virüse karşı çare bulma konusunda ne kadar bocaladı.

Virüsün yarattığı salgından korunmak için evlerimize çekildik. Karantina günleri; günlük çalışıp, yaşamlarını elde ettikleri bu gelir üzerinden sürdürmeye çalışanlar için; adeta karabasanı oldu. Covid-19 dünyada ve ülkemizde birçok can aldı. Virüse yakalanan yakınlarımızın, dostlarımızın yanına gidemedik. Uzaktan dahi olsa son bir kez göremedik. Acı haberlerini sonradan kısa mesajlarla aldık. Görülmeyen düşman en yakınlarımızı bizden koparıp aldı. Mezarlarına gidemedik. Sessiz sedasız gömüldüler. Taziyesi yapılamadı. Acıları yüreğimizde kaldı. Sokakta gördüğümüz dostlarımıza sarılamadık. Bulaş korkusuyla uzak kalmak zorunda kaldık. Bizi saran bu korkuyla eski alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Acaba bana bulaştı mı? Evdekilere de bulaştırır mıyım korkusuyla araya mesafeler koyduk.

Bir taraftan virüsün pençesine düşmemeye çalışırken, bir taraftan da depremler ardı ardına bizi sallamaya başladı. Can derdi, mal derdi derken 2020 yılı bizde yaşamın tadını tuzunu bırakmadı.

2021’e merhaba derken; yeni yılın insanlığın boğuştuğu bu sorunların geride kaldığı, eskisini aratmayan, daha mutlu ve gelecekten umutlu bir yıl olması dileğiyle…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR