NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Asıl muhalefet, halkın kendisidir

Asıl muhalefet, halkın kendisidir

Bir ülkede; Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası Başkanı, BİST Genel Müdürü, Varlık fonu Başkanı durup dururken neden değiştirilir?

Kişisel, genel birçok nedeni olabilir, ancak bizim ülkemizde 3 ay içinde arka arkaya bu önemli makamlarda değişiklik oluyorsa, sıkıntının çok büyük olduğunu anlamak için çok büyük ekonomist olmaya gerek yok.

Ekonomideki istikrarsızlık, enflasyonu düşük göstermek için atılan sayısız taklaya rağmen, vatandaşın cüzdanındaki yangının söndürülmesi mümkün olmuyor.

Ekonomideki istikrarsızlık, vatandaşın cüzdanındaki yangın devam ederken, iktidarın fabrika ayarları da giderek bozuluyor, siyaseten muhalefet partilerine gerek kalmıyor, geniş halk kitlelerinin doğal muhalefeti gelişiyor. İşte geçerli olanda; geniş halk kitlelerinin gelişen doğal muhalefetidir, muhalefet partilerinin de onların peşinden yürüyerek politika üretmeleridir.

Demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine saygı temelinde, milletin midesine ve cüzdanına hitap edecek, rahatlatacak politika üretenlerin varlığının geçerli olacağı yeni bir yüzyıla, yani Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım atıyoruz.

Kandıran, uyutan, istediğini elde ettikten sonra geniş halk kitlelerini yok sayan, öteleyen, ötekileştiren, kendileri büyürken, geniş halk kitlelerini fakirleştiren politik anlayışın temsilcilerinin varlık nedenlerinin ortadan kalktığı, gerçek anlamda yurttaşlık hukukunun geçerli olduğu, uygulandığı yeni bir yüzyıl.

Cumhuriyeti Demokrasi ile taçlandırılmış yeni bir yüzyıl.

Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, dezavantajlı, ötekileştirilen bütün kesimleri ile mutlu, sağlıklı, geleceğe umutla bakan bir Türkiye.

Zaten başka da bir yolumuz yok.

Kazanacağız.

Elbette para değil.

Paradan önemli değerleri kazanacağız.

Demokrasiyi kazanacağız.

İnsan hak ve Hürriyetlerini kazanacağız.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü kazanacağız.

En önemlisi, kaybedilmek istenen bir nesli, geleceğimizi kazanacağız.

Yeter ki, asıl muhalefetin geniş halk kitlesinin tam da kendisi olduğuna inanalım. Partiler, siyaset, siyasetçiler, halkın iktidarı için sadece bir araçtır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR