NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Aydınlık gelecek için dik duruş

Aydınlık gelecek için dik duruş

‘Bu kadar sıkıntılı ve karanlık bir dönemin içinden aydınlık bir atmosfere çıkış olur mu?’ diye sorunca bir dostum, yazı yazmamın zeminini yarattı.
Genelde de, aynı tarzda olmasa da insanlarımızda bir karamsarlık var.
Sanki içinden çıkılmaz bir durum ile karşı karşıyayız, filmin sonuna gelmişiz, her şey bitmiş gibi bir bakış açısını farklı zamanlarda, farklı kesimlere mensup bireylerde görüyoruz.
Sizler de tanık olmuşsunuzdur.
Bu tür zamanlar, aslında tarihsel bir gerçektir.
Dünya tarihine baktığımızda, toplumlar, halklar dönemsel olarak kötü yönetimler elinde karanlıklara sürüklenmiş, ölümler, yaralanmalar, fakirlikler, yoksulluklar yaşamış, hastalıklarla pençeleşmiş.
Ölümden ötesi var mı?
Yok!
Sonsuz bir karanlıktır ölüm dünyadan göçüp gidenler için.
Kalanlar da bir gün aynı sonsuz karanlığa gideceğini bilir, bilmesine ancak, varlık nedenini gidenlerin ardından karanlıklara bırakmaz, yaşamdan vazgeçerek, yaşam sevincini karanlıklara vakfetmez.
İnsanoğlunun, özgür bireylerin hem kalanlar için hem de gelecek nesil için direnişlerinin nedeni; kendi yaşadığı zaman dilimi ile kendisinden sonra gelecek olanların zaman dilimini aydınlatmak, aydınlık tutmak içindir.
O nedenledir ki, özgür bireyler yönetenlerin karartmaya çalıştığı gökyüzünü insanlık için aydınlık tutma gayreti içindedirler. Yönetilenlerin tepesinde gökyüzünü karartabilirler, bu sonsuz bir karanlık değildir.
Ölümün dışındaki bütün karanlıkların ucunda mutlaka aydınlık bir nokta vardır, bakıp görmek, o noktayı büyüterek kocaman bir aydınlığa dönüştürmek mümkün olabilir.
Toplumlar, bu tür zamanların karanlıklarını kendi lehlerine aydınlığa dönüştürebilmiştir. Biz de içinde bulunduğumuz bu karanlığı aydınlığa dönüştürebiliriz. Çünkü bu karanlığın içinden en uçtaki aydınlık noktayı görebiliyoruz. Yarının aydınlığının varlığına inanırsak, bugünün karamsarlığını sandıklara gömeriz.
Demokrasi güçlerinin aydınlık gelecek için mücadelesinin tanıkları olarak bizlere bu karanlığı yaşatanlara karşı karamsar duruş sergilemeyeceğiz, dik duruş sergileyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR