Abdurrahim Kılıç

Abdurrahim Kılıç

Ceylanpınar-sınırın sıfır noktasında…

Ceylanpınar-sınırın sıfır noktasında…

Bugün her zaman yazdığım mevzu ve mecralardan daha farklı bir konuyu yazacağım. Bu bir vefa ve sadakat yazısıdır. İnsan yaşadığı coğrafyanın hem mâhkumu hem güzelliğidir. Bu mâhkumiyette sevgi, emek, sadakat varsa o coğrafya, o memleket cennete dönüşür.

İnsan, kendi coğrafyasının güzelliğidir, şayet orayı sevip güzelleştiriyorsa, yaşadığı ortama, kader birliği yaptığı insanlara sevgi veriyorsa orası yine cennete dönüşür. İnsanı var eden şey, etle kemik değildir, bilincidir. Eşyaya nasıl baktığınız, insana ne kattığınız önemlidir!

Geçen gün çok sevdiğim bir dostum bana mesaj göndermiş. Çocukluğumuzun ilk ağabeylerindendir. Şimdi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde fen lisesinde müdür olarak çalışıyor. “Sınırın sıfır noktasında” diye başlayan mesajla okulun kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası başlatmış ve destek istiyor.

Ceylanpınar, son on yılda haber bültenlerine hep çatışma ve şiddet görüntüleriyle konu oldu. Sınırın sıfır noktasında Serekaniye-Ceylanpınar diye tam ortadan ikiye bölünmüş çok eski bir şehir.Kürt, Arap, Özbek ve Türklerin huzur içinde yaşadığı, herkesin adeta kocaman bir aile olduğu, birbirinin acısına sahip çıktığı, sevinçlerini bölüştüğü bir sevgi kenti, ceylanların kenti.

 Her ne kadar son zamanlarda şehrin huzuru bazı yerel ve uluslararası dinamiklerle kaçırılmaya çalışıldıysa da Ceylanpınar’ın aklı başında insanları ferasetlerini kaybetmeyerek huzuruna ve dayanışmasına sahip çıktı. Türkiye’de sanırım gitmediğim şehir kalmadı, on bir şehrinde de yaşadım. Hiçbir şehir kendi içinde bu kadar dayanışma ve huzuru sahiplenmemiştir. Habur nehrinin suları kurusa da Ceylanpınarlının umudu hep aşka, vicdanı merhamete, gözleri de ceylanlarınınki gibi hep özgürlüğe baktı. Onu güzel kılan da tabi ki insanlarıdır.

Çok bereketli Ceylanpınar-Altınbaşak Ovası ve üzerinde kurulmuş devasa Devlet Üretme Çiftliği şehrin en büyük geçim kaynağı ya da şehri ayakta tutan, var eden temel ekonomi dayanağı diyebiliriz. Herkes orada işçi çocuğudur.Kendi içinde, kendi yağında kavrulan, azla yetinmeyi bilen, ekmek üzerine salça sürüp yiyen mutlu çocukların şehridir Ceylanpınar…

 Şimdi bu şirin ilçemizin yoksul ve zeki çocukları için müdür Hüseyin Çitirke ve değerli öğretmen arkadaşları bir kitap kampanyası düzenlemişler ve siz güzel okurlarımdan destek istiyorlar.Bir öğretmenin kitap isteğinden daha masum, daha insancıl, daha güzel bir çığlık var mıdır dünyada?

Ceylanpınar Fen Lisesi son yıllarda üniversite sınavlarında dikkat çekici başarılar göstermiş, çok iyi üniversitelere dereceyle öğrenci yerleştirmiş bir kadroyu bulunduruyor. Fakat bu öğretmen kadrosunun ve onların zeki öğrencilerinin romanlara, öykülere, şiirlere ve sınavlara hazırlık kitaplarına ihtiyacı var.

Sizler de bilgiye ve kültüre susamış, geleceğin aydın ve sorumluluk sahibi gençlerimizin, çocuklarımızın yetişmesi için kitap bağışlamak isterseniz, paylaştığım afişteki ve yazdığım adrese gönderebilirsiniz. Duyarlı olduğunuzu biliyorum…

Kitap gönderim için Adres:

Ceylanpınar fen Lisesi/Yenişehir mah. Ceylanpınar / Şanlıurfa

kilic-tigris.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdurrahim Kılıç Arşivi
SON YAZILAR