Abdurrahim Kılıç

Abdurrahim Kılıç

Bir kere de takdir etsen ne olur be kardeşim!

Bir kere de takdir etsen ne olur be kardeşim!

Dünyamız çok zor günlerden geçiyor. Adeta dünya yüz yılda bir hastalanarak insanlığın beynine format atıyor. İnsanı kökünden sarsarak acımasızlığıyla, vurdumduymazlığıyla, ihtiraslarıyla yüzleştirmeye davet ediyor. İnsanın milyonlarca yıllık insanlaşma serüveninde içinden geçtiğimiz bu süreç işte bu hesaplaşma duraklarından birini teşkil ediyor.

Korona virüsünün ilk ortaya çıktığı andan itibaren üç aşağı beş yukarı böyle bir aşamaya evrileceği belliydi. Bu anlamda Türkiye okulları tatil ederek en azından çocukların ve gençlerin potansiyel virüs taşıyıcısı olmalarının önünü kesmek istedi. Süresi belli olmayan bu eğitim-öğretim teneffüsünün uzaması çocukların, öğrencilerin bir boşluğa düşmesine neden oldu. Bir anda ilk, orta, lise, dersane, üniversıteler eğitime ara verince çocuklarımızın eğitim sürecinin nasıl devam ettirileceğiyle ilgili uygalama arayışları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretimin sürdürülebilmesi amacıyla iyi niyetli bir girişim olarak adını uzaktan eğitim koyduğu Eba TV’yi hemen faaliyete sokarak bir ilki başlattı. Aksaklıklar olmadı mı, olmuyor mu, tabiki oluyor. Fakat televizyon aracılığıyla yapılan yayınlar ilk başta birkaç içerik sıkıntısıyla konuşuldu, tartışıldı, doğaldır. Eşyanın tabiatında hata vardır, hareket eden her nesnenin kaza ihtimali vardır. Her bağın içinde birkaç çürük bulunur. Önemli olan hareket etmek, bir şeyler üretmek ve yola koyulurken ki niyetinizdir. O yolda gösterdiğiniz çaba, harcadığınız emektir.

Bu süreçte özel dersaneler ve özel okullar daha çok internet üzerinden video yayınları ve canlı ders bağlantıları kurarak öğrencilerine hizmet etmeye çalıştılar. Boşluk bırakmama ve çocuklarımıza faydalı olma adına küçümsememek gerekir. Değerli ve kayda değer bir çaba olarak görülmelidir. Herkes üzerine düşen görevi bu hastalıklı süreçte yapma çabasında olmalıdır.

Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkeler sapır sapır dökülürken çocuklarımızın eğitimi için çırpınan eğitim camiamızın çabalarını küçümsemek, kötülemek, yok saymak, değersizleştirmek emin olun ki kimseye bir şey kazandırmayacaktır! Bu bağlamda Diyarbakır İl Milli Eğitim müdürü Feysel Taşçıer öncülüğünde Kayapınar Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV bölümü de  etkili bir çalışma yürütüyor. Öğrencilerimizin aksayan eğitim-öğretim faaliyetlerini bir nebze olsun tamamlamak için herkes karantinada iken risk alarak tamamen gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla eğitim videoları çekildi. Eba Tv ve yotube kanalları işbirliğinde sürdürülen eğitim çabalarında Diyarbakır’ın da tuzu biberi olsun denilerek başlatılan çalışmaların birinci aşaması başarıyla tamamlandı. Ve şu an sadece youtube kanalında ülkemizin çeşitli yerlerinden on binlerce çocuğumuz bu eğitim videolarını izleyerek bilgi alıyor, eğitimlerine katkı yapıyor.

Ama anlamadığım bir tarzda eleştiriler , kötülemeler hemen başladı. Öğretmenlerin ders anlatımından, verilen örneklere kadar detaylı bir eleştiri yağmuru, kötüleme, çamur atma  sağanağı başladı. Tabiki yapılan her iş, eylem eleştiriye açıktır, eleştirilmelidir. Hatalar varsa ortaya konulmalıdır. Fakat eğitim ve sağlık gibi hassas konularda yapılan iyi niyetli çabaların kötülenmesi, yok sayılması; bu çabalara çelme takma, çamur atma ve ucuz siyasi manevralara araç yapma uğraşı her şeyden önce ayıp ve haksızlıktır. Daha iyisini yapma iddiasında olanların elini kolunu tutan yok!

Kim ne derse desin Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer ve Kayapınar Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş ve açtığı yotube eğitim kanalıyla çocuklarımıza değerli bir katkı sunmuştur. Bu çabası görüldüğü için de onlarca ulusal haber kanalı ve gazeteye konu olmuştur. Bununla gurur duyması gereken Diyarbakırlı eğitimcilerin, siyasetçilerin, iş insanlarının akıl almaz biçimde bu girişimi eleştirmesi olsa olsa hırs, kıskançlık veya çıkar ilişkilerinin sekteye uğraması olarak görülebilir!

Sevgili okurlarım; Diyarbakır Milli Eğitim youtube kanalından çocuklarınız için çekilen eğitim videolarını izleyebilirsiniz. Bu çalışmada emeği olan herkesin yüreği aşkla ışıldasın dilerim…

 

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdurrahim Kılıç Arşivi
SON YAZILAR