Abdurrahim Kılıç

Abdurrahim Kılıç

Bu bir bayram yazısıdır!

Bu bir bayram yazısıdır!

Bu bayram bir umut olsun, yeni başlangıçlara bir milat olsun. İnsanın çarmıhından inerek aşkla yürüdüğü, neşeyle dans ettiği, kol kola halaylar çektiği bir başlangıç olsun diyerek…

Hayatımızdan umudun, sevginin. barışın ve adaletin giderek eksildiği bu kirli ve acımasız çağ çok incitti bizi. Ardında şimdiye değin çok acılar, çok viraneler bıraktı. Üstümüze kılıcını bilemiş bir cellat gibi çullandı. Nefessiz bıraktı bizi bu çağ.

Bütün silahlarını kuşanıp, öfkesini bileyerek tüm çirkin adamlarıyla tertemiz dünyamızı mahvettiler. Her yana kan, her yana zulüm ekerek ekranlarda zafer naraları attılar. 

Bu çağ kahramanlar çağı olamadı, olmadı. Bu çağ güçlü ve zorba olanın çağı. Bu çağ düelloda çarpışan cesurların çağı olamadı, olmadı. Bu çağ pusularda kancıkla vuran, bulutların ardına saklanıp kalleşçe saldıran ödleklerin çağı.

Bu bayram, aşk olsun yeni başlangıçlara, bu bayram merhem olsun aşksız kalanlara. Baharın müjdecisi papatyalar, laleler, ortancalar, menekşeler açsın gönül dağınızda.

Küçükken elimde siyah poşetlerle şeker toplamak için tüm şehri adımlardım. Bayramınız kutlu olsun, şekeriniz bol olsun derdim çaldığım kapılara. Ne güzel bir dilekti. Şekeri bol olanın bereketi bol demekti.

Bu bayram huzurunuz bol olsun, sofranız bereketli olsun. Bir anlığına unutmaya çalışın savaşları, ölen bebeleri, fuhuşa sürüklenen kadınları, kimsesiz ölüleri, düşleri paramparça gençleri, unutmaya çalışın. 

Unutun diyorum da belki hiç hatırlamadınız ki, haramla bezeli sofranızda belki de kanlarını içtiniz o bebelerin, belki de tenlerinden hırsla koparılmış etlerini yediniz o beyaz tenli kadınların, belki de göz çukurlarında şaraplar içtiniz o esmer çocukların.

Ağır hasarlı bir yaşam benimkisi, bakmayın siz bana. Bu bayramın diğer adı ülkemizde Şeker Bayramı’dır. Siz şeker gibi yaşayıp ölün dilerim. Bakın bunu bütün kalbimle diliyorum. Beni yanlış anlamayın “Her canlı ölümü tadacaktır!” Siz de o meçhule, o bilinen ama korkulan sona gideceksiniz.

Bu bayram kalbinize iyi bakın. İster doktorda bakın, ister aynada, ama kalbinize bakın. Biliyorum şimdi ıksırıp tıksırıncaya kadar yemekle meşgulsün, ama ne olur bir fırsatını bulursan kalbine bak, kalbini yokla. Ne görürsen sen o’sun. Doktorda görüneni tedavi etmek benden olsun, aynada görüneni ne yapacaksın?

Herkesin bayramı mı bugün, onu da merak ediyorum! Mesela açların, yoksulların bayramı mı bugün? Mesela adaletsizliğe kurban edilmişlerin bayramı mı bugün? Mesela yere düşmüşlerin, yenilmişlerin de bayramı mı bugün?

Bayram nedense bana zenginliği, gücü çağrıştırıyor!Yoksulun, garibanın çırpınışını, yenilmişliğini çağrıştırıyor.Çocuğuna elbise alamayan, torununa harçlık veremeyen, sofrasına bir kilo et koyamayan yenilmişleri çağrıştırıyor.

Bu bayram yeni umutların başlangıcı olsun. Biliyorum efkârlı ve başı dumanlı bir çağda yaşıyoruz. Biliyorum acı bizde bir gelenek, ama yine de hepinizin bayramı kutlu olsun, şekerinizbol olsun!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdurrahim Kılıç Arşivi
SON YAZILAR