Aydın Alp

Aydın Alp

BU NASIL BİR GİDİŞATTIR BÖYLE? (2)

BU NASIL BİR GİDİŞATTIR BÖYLE? (2)

İnsanlar artık bir araya gelemiyor! Ekonomi tümden çöktü. Ölümler, ölümler üstüne. Toplumda sinerji yaratacak, toplumu geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak bir yapılanma da yok! En yıkıcı olanı da bu çıkışsızlık! İnsanların gelecekten bir umudunun olmamasının boğucu, öldürücü bir etkisi var!

BARIŞ BAYRAKLARININ ALTINDA YATANLAR!

Dünyanın bir yerlerinde

“Vakit Endülüs zamanı’’ ve raks

Birçok güzelim ülkede...

Gitarlar, şampanyalar ve dans...

S.O.S... HELP... İMDAT... HAWAR

MAYDAY... MAYDAY

Ankara’nın göbeğinde katliam var!

Dünyanın güzelim yerlerinde

İnsanlar operalarda, balelerde

Bu ülkede katiller özgürdür sadece

Barış istemenin bile bedeli bombalar

Hele eşitlik, ancak ölümle var!

S.O.S... HELP... İMDAT... HAWAR

MAYDAY... MAYDAY

Ankara’nın göbeğinde katliam var!

Gökkuşağı renkler kana boyandı

Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var

Biz yaşayanlarda mahşeri bir panik

Ve canlarımız barış bayraklarının altında yatar! (11 Ekim 2015)

Aydın ALP -  AMED’İN KELEBEĞİ ( J&J YAYINLARI  2015 )

10 Ekim katliamını lanetlemek için yazıya bu şiiri ekledim.

Üretim gitgide daralıyor, ona paralel işsizlik büyüyor. Zaten her yıl eklenen işgücüne istihdam yaratmak şöyle dursun, var olan çalışma alanları bile korunamıyor! Bir de sürekli bir savaş hali, insanları delirtiyor! Kadın cinayetleri, tecavüzler, artan şiddet olayları ve yargı kurumunun etkisiz olması, toplumu çökertiyor! Nitelikli eğitim zaten yoktu, şimdi var olan da ortadan kalktı! Bunlar şu anda toplum olarak yaşadığımız sorunlar. Peki, gelecekte bizi ne bekliyor?

KANAYAN SEVDA

bir kızın saçları kaplamadı dünyamızı

aşkları ki yaşayan bizdik, yetinmedik

sevdik

bedeli ölüm olan bu zamanda

kalbimizin en değerli yükü olan seni

seni ey adını esmer koyduğum!

kanayan sevda...

yürekler seni taşırken devrildi!

Aydın ALP

ŞARKILAR TILSIMI (Memleket Yayınları 1986)

RUHLAR MAHŞERİ (Toplu Şiirler)  JJ YAYINLARI 2015

Toplumumuzun bir gelecek perspektifinin olduğunu sanmıyorum. Ama dünyada olup bitenler, bütün insanlık için çok yıkıcıdır! İşin uzmanları daha iyi açıklayacak, birçok meslek yok oluyor bu pandeminin etkisiyle ve yeni iş alanları boy veriyor! Kas gücüne, el emeğine dayalı alanlar zaten daralmıştı, Şimdi yok olma sürecine girildi.

Dijital ortamın, internetin ağırlığı artıyor. Ben yine ekonomi dünyasında domino etkisi oluşturan ve devasa değişiklere yol açacak gelişmeleri uzmanlarına bırakayım! Gelelim bizim yaşadıklarımıza ve yaşayacaklarımıza! Bize neler oluyor? Neler olmuyor ki? Evler barut fıçısı. Kimselerin yüzü gülmüyor! Artık kimse, kimsenin evine çat kapı gidemeyecek! Bu gidişle komşuluk ilişkileri de, akrabalık ilişkileri de farklılaşacak! İş yok, gelecek yok! Gençler için artık bir çıkış yolu da yok! Gelecek kaygısı ve güvensizlik, öldürüyor yaşama sevincini. Evlilik kurumu da ölüm sürecine girdi. Faşizm, insanlığın üzerine çürümüşlüğünü boca ediyor! Aşklar yasak, tecavüzler serbest! Aşağılık bir sürece girdik!

Haksızlık etmek için söylemiyorum. Biz zaten çok mutlu bir toplum değildik. Bilimle, sanatla da çok içli dışlı değildik. Şimdi öyle kurak bir döneme girdik ki geleceğimizi yeşertecek yağmurları çok arayacağız!

NOT: 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’nın merkezinde yaşanan katliamı lanetliyorum. Bu toprakların da faşizme mezar olacağına yürekten inanıyorum. Gel gör ki bizde Osmanlıdan bu yana hiçbir alçaklığın hesabı sorulamadığı için korkunç, devasa bir karanlıkla karşı karşıyayız! Bugün 12 Eylül'de olduğu gibi sadece devrimciler hedefte değil, bütün bir ülke topun ağzında. Bütün bir ülke geçmişten bugüne döşenen yolun sonundaki uçuruma doğru yürüyor, yürüyoruz. Peki, bunu engelleyecek gücümüz var mı* Bugünden yarına ne yazık ki yok! Karamsarlık, kişiliğime aykırı bir olay; ama ne yazık ki bu böyle!

Her şeye karşın mutlu, umutlu, huzur içinde, özgür ve eşit yaşayacağımız günler dileğiyle sevgiler, saygılar…

Aydın Alp

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Alp Arşivi
SON YAZILAR