NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Çivisi çıkmış bürokrasi

Çivisi çıkmış bürokrasi

Basiretsiz bir Eğitim sisteminin başında basiretsiz, liyakatsizler yönetici olursa, ‘en iyi savunma saldırıdır’ mantığı ile hareket eder. Eleştiriyi, eksiği, aksağı kabul etmez. Böyle olunca da kir, pas doğal olarak halının altına gizlenir.
Eğitim yılının başlaması ile birlikte kayıt parası adı altında talep edilenleri defalarca yazdık, Milli eğitim Müdürlüğü, adam gibi ‘Evet, oldu, ama düzelttik, izin vermeyeceğiz’ demedi. Ya eş-dost tanıdıkları aracılığıyla gazetemize ulaştılar, ya da sessizliği tercih edip, bir iki gün sonra sosyal medya üzerinden duyuru yaptılar.
Duyurular topu taca atmak için yapıldı.
Dün yine aynı şeyi yaptılar.
Forması olmadığı için okuldan uzaklaştırılan 14 yaşındaki kızın haberi medyada yer aldı. MEB müdürlüğünden tek kelime çıkmadı. Okuldan tek kelime çıkmadı. Sadece ‘olmaz öyle şey’ dediler.
Genç kızın babası, okulun önünden açıklama yaptı, formasızlığı teyit etti. Ekonomik zorlukları nedeniyle forma alamadığını söyledi. Böyle bir durum karşısında yetkililerin yapması gereken; samimiyetle ortaya çıkmak, yapılan yanlışı kabul etmek, o genç kızın durumunda olanlarda dâhil, bütün genç kızlarımızın bu sorununu devlet olarak çözeceklerini samimi bir şekilde dile getirmeleridir.
Laik, çağdaş bir anlayış içerisinde olanlardan beklenen budur, böyle olmalıdır.
Her ne hikmetse bu MEB’ciler bunu yapmıyor, iki gün pusuya yatıyor, düşünüyor, ‘Neler uydursam’ diye. Sonra sosyal medya üzerinden ‘Yok böyle bir şey’ deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.
Oldu mu, oluyor mu, yakışıyor mu?
Eğitim bu eğitim, başka şeye benzemez.
Pazarda domates satmıyorsunuz, ‘Ne yapayım kasanın altı bozuk çıktı’ diyemezsiniz.
Hep böyle yapıyorsunuz, kaçak güreşiyorsunuz, kiri pası halının altına süpürüyorsunuz.
Hiç böyle bir yazı yazmayı düşünmüyordum.
Hatta bugün yazmayı hiç düşünmüyordum.
Şeytanım oldunuz, kızdım, yazdım.
Adam olun adam!
Avrupa’dan bile arayanlar oldu, genç kızımıza forma dâhil, her türlü destek için. Ülke içinden de destek olanlar olmuş, siz hala, ‘inceleme başlattık’ diye ipe un seriyorsunuz.
Çiviniz çıkmış, çeken yok.
Az kaldı, az.
Siz ve sizin gibilerin çivisi kökten çekilecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR