NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

DEDAŞ da yer altına indi!

DEDAŞ da yer altına indi!

Naci Sapan
‘Yer altı dünyasının ünlü isimleri’ gibi tabirleri Türkiye’de sık sık duymaya başladık. Devlet-Mafya-siyasetçi Üçleminde de, işin içinde mafya olunca, doğal olarak ‘yer altı’ tabiri de ister istemez kafalarda gündem oluyor.
Son bir haftadır sık sık kesildiği üzere dün de elektrikler kesildi, kendimizi gazetenin bahçe kenarına attık, elektriklerin gelmesini bekliyoruz. Konu doğal olarak DEDAŞ.
Bilgisayarcı arkadaşlar, ‘Dün akşam da kesildi, uzun süre gelmedi elektrikler’ dediler. Periyodik kesintilerin tesadüfî olmadığını artık biliyoruz. DEDAŞ’ın yer altı faaliyetlerine rağmen kesintilerin neden devam ettiğini tartışmaya başladık.
Yeryüzündeki elektrik direklerini kaldırıp, sistemi yer altına indirdiler. Daha sağlıklı hizmet sunmak, enerji dağıtmak için, Kablo ve direk kirliliğini ortadan kaldırmak için.
Olumlu çalışmalar.
Bunun için kaldırımlar delindi, asfaltlar yarıldı.
Yeni şantiye sahaları yarattılar, kentin tüm bölgelerinde.
Katlandık, aydınlık, sorunsuz günler uğruna!
 
Hala da katlanıyoruz, ama nafile.
Günyüzü göstermedi DEDAŞ, yer altına indiği halde sorunlar devam ediyor.
Yeraltına inince yeni huylar da edindi DEDAŞ, faturalar ‘kol uzunluğunda’
 gelmeye başladı.
 
Bunları sohbet ederken, arkadaşlara ‘Bundan sonra işimiz zor, yeryüzündeyken baş edemiyorduk, yeraltına indiler, artık zor baş ederiz DEDAŞ’la’ dedim.
 
Sadece DEDAŞ değil, Türkiye’deki bütün elektrik kurumları yer altı dünyasının formatında çalışıyorlar, kesiyorlar cezamızı, gönderiyorlar makbuzumuzu, takır, takırda tahsil ediyorlar.
İtiraz da edemiyorsun.
Etsen ne olacak, adamlar kesmiş bir kez cezayı.
Öyle ya da böyle, ödeyeceksin!
Model aynı, yer altı dünyasının mafya yöntemi.
Ülke, deli dumrullar ülkesi oldu.
Halkın sırtından geçinen güruhların peyda olduğu bu dönem bitecek de, bittiğinde bırakacağı tahribat ne kadar zamanda giderilir?
O muamma!
Kafa ‘yer altı’ kafası modeliyle aynı olduğu için temizlik meselesi de biraz uzun sürecek galiba.
*
DEDAŞ’tan Belediyeye atlayalım.
Koşuyolu parkını gündeme getirmiştik. Üzerinde yapı yapılamaz şerhi olmasına rağmen parkın göbeğinde ‘Ali Emiri Bilgi Evi’ inşaatı yapıyorlar, hem de betonarme. Birkaç gün durmuştu inşaat, yeniden başladı.
Ali Emiri aşığı bir yönetici var galiba. Betondan ev yapacağına, sur içinde taş evler var, onlardan biri tahsis edilsin. Zaten Ali Emiri de o bölgede yaşamış. Amacına da uygun olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR