Zafer Tüzün

Zafer Tüzün

Duraklar ve çöpler!

Duraklar ve çöpler!

Zafer Tüzün
 
Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçesi’nde bazı otobüs duraklarının yanına bırakılan çöp konteynerleri ve gelişi güzel park edilen arabalara halktan tepki yağıyor. Özelikle yaz dönemlerinde kokan çöpler duraklarda bekleyenleri rahatsız ediyor.

tigris-haber-zafer-tuzun-kose.jpg

 
Bir yandan sıcak hava bir yandan da çöp kokuları vatandaşları rahatsız ederken aynı zamanda sağlık açısından da tehlike arz ettiği bilinmektedir. Diyarbakır’ın gelişen yüzü olan Kayapınar’ın bu halde olması gerçekten de çok üzücü bir durum. Bu durumun rahatsızlık oluşturduğunun bilinmesine rağmen belediye yetkililerinin görmezden gelmesi de ayrı bir üzücü olay.
 
Buradan belediye yetkililerine sesleniyorum; ara sıra da olsa denetime çıkıp duraklarımız ne haldedir diye bakmıyor musunuz?
Neden bu rahatsız edici durum görmüyorsunuz?
Neden vatandaşların tepkilerini dikkate almıyorsunuz?
 
Her gün onlarca insanın işe, okula, hastaneye… Gitmek için beklediği duraklarda bulunan çöp konteynerleri ve sorumsuz araba sahipleri gittikçe insanları çileden de çıkarıyor. Çöp konteynerinden yükselen kokular ve park etmiş arabalar arasında otobüs bekleyen insanlara bunun reva görülmemesi gerekir artık.
 
Durakların bulunduğu yerde esnaflık yapan insanlar, durağı kullanan kişiler ile mahalle sakinlerinin istediği çözüm çok kolay. Çöp konteynerlerini kaldırıp yerine kapalı bir durak konulabilir. Kapalı duraklar yazın sıcağından, kış soğuğundan koruyor. Ayrıca kente estetik bir görünüm de katar.
 
Durakta beklediğim esnada vatandaşların şu tepkilerine de şahit oldum; “Burası çöp alanı mı, yoksa durak mı? Önce buna bir karar versinler. Her gün çöp kokusu ile beraber otobüs beklemek zorunda kalıyoruz.”
Sayın belediye yetkililerinin dikkatine!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zafer Tüzün Arşivi
SON YAZILAR