NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Demirtaş, dünyanın gündemi

Demirtaş, dünyanın gündemi

Bir iki ya da 3 kelime ile ülkesinde ve dünyada gündem olan siyasetçi, gerçek anlamda bir siyasetçidir. Şu an bu tanıma uyan tek siyasetçi, genel başkan, ya da lider olarak kabul edilecekse, Selahattin Demirtaş profilidir.
Aylardır Türkiye'nin gündeminin birinci sırasında konumunu koruyan Demirtaş, aynı zamanda dünyanın gündeminde de kendine mevzi yaratan bir siyasetçi profili çiziyor. Mersin’de polis merkezine yapılan silahlı saldırı, İstiklal caddesindeki patlama sonrası yaptığı açıklamalarla Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemine oturan Selahattin Demirtaş, son açıklamalarıyla da uzun süre gündemin enleri arasındaki yerini koruyacak gibi.
Abdullah Öcalan’ın yerine geçmek gibi algılansa da, işin özü o süreç ile ilgili rolde görevi üstlenmesi olarak kabul edilmesi gereken durum üzerinden gerçekleşen tartışmaların da mimarı oldu Selahattin Demirtaş.
TBMM çatısı altında uzun zamandır siyasette gündem belirleyen, gündem tartıştıran, kitleleri peşinden sürükleyen canlı siyasetçi profili yok. Belki de Cumhurbaşkanlığı seçimi için ihtiyaç duyulan Kürt seçmen oylarının kıymetinin bütün taraflarca kabul edilmiş olmasındandır Demirtaş’ın gündemin zirvesini zorlaması ve orada kamp kurması.
Her nasıl yorumlanacak ise, yorumlanabilir, ancak mevcutta eksik, çözümcü olamayan siyasetçi profili boşluğu var. Demirtaş’ın çıkışları, açıklamalarının gündem olmasının nedeni de bu boşluğun doldurulması ile ilgilidir. Siyaset boşluk kabul etmediğine göre, yakalanmış siyaset-siyasetçi zirvesini seçim sürecine kadar zorlayacak gibi görünüyor Selahattin Demirtaş.
Selahattin Demirtaş; profil CV’si, silahtan azade demokratik siyasette ısrar ediyor. Bu ısrar, dünyada da, Türkiye genelinde de, Kürtler arasında da kabul gören bir sonuca hitap etmeye başladı, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına da uygunluk gösteriyor. Belki de lider sıkıntısı çeken coğrafyanın umudu olacak, yani Türkiye halklarının ortak lider arayışı profiline hitap ediyor, ya da öyle bir zeminin oluşumu sağlanıyor.
Bazen müzakereler için masayı çok kalabalık tutmaya gerek olmayabilir. Ortada ciddi bir tecrübe var ise, konular da belliyse, toplumun beklentileri biliniyor ve toplumun öncüleri ile çözüm parametreleri geliştiriliyor ise, şahısların kim olduğu çok önemli değil, güvenilir olması yeterlidir. İyi izleyip sabırlı olmak, sonucu beklemek, yaşamsal gerçekliğimiz olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR