Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Kadın semt pazarı örnek olmalı

Kadın semt pazarı örnek olmalı

Bağlar İlçe Belediyesi’nin kadınlar için Bağcılar Mahallesinde kurduğu Kadın Semt Pazarı erkek pazarcılar tarafından işgal edilmek isteniyor. 2013 yılında Bağlar İlçemizde kurulan Jiyan Kadın Semt Pazarı dezavantajlı kadınlar için bir gelir kapısı niteliğindedir, önemlidir. Kadınlarımız burada alın teriyle, helal kazanç elde ediyor. Bu çabalarından dolayı örnek alınmaları gerekiyor.

Rüşvetin, hırsızlığın, ahlaksızlığın her geçen gün katmerleştiği bir dönemde, eli öpülesi kadınlarımız bu kirli çarka inat helal kazanç elde etmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Bir süredir bu dürüst çalışmayı, bu çabayı kaldıramayan, bu helal kazancı hazmedemeyen haram zadeler, kadınlarımızın ekmeğini ellerinden almak için farklı yollara başvuruyor, türlü oyunlarla pazardan pay kapmaya çalışıyorlar.

Oysa bu kadınların kimseyle bir sorunu yok, bu kadınlar ekmeklerinin derdinde, birilerinin kontrolünde, emrinde değiller. Kendi hallerinde, hayat mücadelelerini veren, akşamları evlerine bir lokma ekmek götürmek için uğraşan gariban insanlardan ne istiyorsunuz.

Kadınların semt pazarındaki çabası, diyalogu, vatandaşlarla bağları son derece temiz ve dürüst işliyor. Erkek pazarcılardan çok daha temiz. Mesela, semt pazarındaki kadınlar yalan yere yemin etmezler. Kirli, çürük malı müşteriye yedirmezler. İşlerini temiz, dürüst yaptıkları için bu da birilerinin zoruna gidiyor. Bağcılar Mahallesindeki Kadın Semt Pazarındaki emekçi kadın pazarcılarımızın yanındayız, destekliyoruz. Mücadelelerinden vazgeçmesinler.

İyi ki kadınlarımız var.

Onlara minnet borçluyuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR