NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır kalesinden notlar-8

Diyarbakır kalesinden notlar-8

VALİNİN GİDERAYAK TOKADI
Giden valinin ardından yazı yazmayacağım diye kendimi bağlamaya çalışmıştım ancak, olmadı. Kendisini yazdırtmak için özel çaba sarf etmiş, yapacağını yapmış. Bu takımın hepsi aynı, ‘Benden sonra tufan’ zihniyetiyle hareket ediyor, çevreye ve halka, kamuya zarar veriyorlar.
Koskoca Valisiniz. Bari giderken herhangi bir karışıklığa mahal vermeden sakin bir şekilde kenti terk edin. Giderayak skandal kararlara imza atmanın bir âlemi yoktu.
Ne yapmış?
Son Belediye meclis toplantısında İmar planında değişiklik yapmış, Kayapınar ilçesindeki Sağlık ve Rekreasyon alanını ticariye çevirmiş. Bu arada, torpille işe aldıklarına da sözleşmeli memur kadrosu hediye etmiş.
Görevdeyken yaptıkları yetmedi, giderayak ‘kente bir iki tokat daha atayım’ demiş.
Şimdi, bu yapılanlardan, göreve başladığı andan bugüne yaptıklarından bir tek vali bey mi sorumlu?
Birinci derecede sorumlu, ancak devamında Belediyenin Genel Sekreteri, sonrasında ‘çakma’ Belediye meclis üyeleri de sorumlu. Başından beri bütün rant ve kayırmalardan onlarda sorumlu. Vali gitti, iş bitti, kimse bize dokunmaz, varsa sorumluluk valinindir’ gibi avunma ve avutma seansları yapmasınlar.
*
SOYGUN VAR SOYGUN.
Bu son rant denemesi ilk değildi elbette.
Giden Kayapınar Kaymakamı-kayyumu ve görev arkadaşları ile ilgili aynı imar-rant gibi iddialar söz konusu. Ondan bir önceki de Kayapınar’da rant sağlamış. İlk kayyum döneminde de arsa-imar rantı sağlayanlar var, hatta Milletvekiline yapılmış ‘imar kıyağı’ herkesçe biliniyor.
Onlar için ayrıca yeni sayfalar açacağım da, burada yeri geldiği için özet geçiyorum.
Olan biten ne varsa ortaklar.
Hesap sorulduğunda da ortaklıkları dikkate alınacak.
Kaçarı göçeri yok. 
Yani yine rant, yine kayırma.
Kayapınar bölgesi özellikle incelenmesi gereken çok ballı bir alan.
*
Cumali Atilla, Hasan Basri Güzeloğlu, Münir Karaloğlu. 3 vali 3 kayyum-iktidar-Ak Parti-Yerli ve atamalı işbirlikçiler, 5-6 yıldır kenti babalarının çiftliği gibi kullandılar. 
Evet;
Sayın Vali Ali İhsan Su.
Tablo bu.
Size kalan kötü bir miras, bir öncekiler için size söyleyecek sözümüz yok, ancak son ticari alan ve kadro meselesi ellerinizden öper. ‘Çakma’ belediye meclisi toplanır, kararı iptal eder.
Kamu yararıdır, sizinde ahretinize yarar.
*
DİYARBAKIR’DA MEB KONUTLARI
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet var.
Şehitlik, köseoğlu ve iç ofis öğretmen lojmanlarında oturanların 5 yıllık süreleri dolmasına rağmen oturmaya devam ettikleri yönünde şikâyet geldi gazetemize.
 “Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde konut boşaltılır" denilmesine rağmen, sıralı lojmanlarda oturup ta 5 yıllık oturum süreleri dolan ve çıkmayan memurlar varmış.
Bir öğretmen yazmış, şöyle diyor; 
“Bu yüzden biz sırada bekleyen öğretmenler mağdur oluyoruz. Aylardır bekliyoruz kimse çıkmıyor. İl Milli Eğitime Cimerden yazmamıza ve aramalarımıza rağmen henüz sonuç çıkmadı, çıkmayacak da... Süresi geçtiği halde bu devlet konutlarında oturan ve uzun yıllar(10-15 yıl) bu konutlara çökenler varmış. Yüzlerce öğretmen Diyarbakır’da şu an sırada bekliyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu durum için hiçbir işlem yapmıyor, çözüm üretmiyor ve sessiz. Bu sıralı konutlar kimlere peşkeş çekiliyor, kimlere ayrıcalık tanınıyor. Bu çözümsüzlüğü bitirmek adına lütfen yardım” demiş.
MEB yetkililerine duyurulur.
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR