Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Bu ilçe birçok ili geçti

Bu ilçe birçok ili geçti

Dağlık, engebelerin olduğu bir ilçe.

     Debisi yüksek nehirleri ile su sporuna davet eden bir ilçe.

Kaplıcalarındaki suların mineral bakımından dünyada ikinci konumda olan bir ilçe.

     Oluşum yönünden peri bacalarıyla gelişmeye açık bir ilçe.

Doğal ekosistemi ve tabiatıyla insanı mest eden bir ilçe.

Akdeniz ikliminden uzak olmasına rağmen zeytin ve fıstığın yetiştiği Diyarbakır’ın tek ilçesi.

     Tüm bu güzellikler dışında, bu şirin ilçemiz başka bir çalışmaya daha imza attı. Tabiri caiz ise gelincik dağını taçlandırdı. Ona da bu yakışırdı.

    Bir gurup gönüllüden oluşan bir ekip, bazıları farklı şehirlerden gelmiş olmasına rağmen sanki buralıymış gibi özveriyle çalışan insanlar, gece gündüz demeden omuz omuza yürüyen bir takım…

     3. Çermik Kitap Fuarı… Sözün tesirinin bittiği yer. Anlatılmayacak kadar insanın nutkunu tutan bir organizasyon.

     Birçok şehirde, ilçede fuarlar, programlara katıldım. Bu kadar uyumlu, misafirperver, nezaket sahibi, düzenli bir organizasyon daha görmedim. Bu sadece benim düşüncem değil, diğer yazar arkadaşlarımda bu fikirde.

     Sizler bu yazıyı okurken, ben Merzifonkitap fuarında olacağım. Türkiye’nin en büyük kitap fuarı Gaziantep kitap fuarında olacağım. Çermik kitap fuarında aldığım feyzi buralardan almayacağımı çok iyi biliyorum. Çünkü daha öncede gittim ve o tadı alamadım.

     Düzenlenen bu fuar sadece kitapları kapsamıyordu. En başta Diyarbakır’ın ve şirin ilçemiz Çermik’in tanıtımını da kapsıyordu. Folklor ekipleriyle, konserle kültür, sanat atölyeleriyle sanat, kitaplarla edebiyat ve doğal zenginliğiyle tabiri caiz ise cennetin Firdevs bahçelerini barındırdı.

Kültür, sanat ve edebiyat bakımından zengin bir fuardı. Bu zenginliği halk ozanımız cennet mekan “Neşet Ertaş’a Vefa” gecesiyle taçlandı.

Gelen misafirler mutlu ayrıldılar. Diyarbakırlı bir yazar, aydın olarak bu da bizi gururlandırdı.

     Eleştirmek için kusur aradım. Bulduğum tek kusur, kusursuzluk oldu. Bunu nasıl becerdiler bilmiyorum. Bu gül ruh yürekli insanları tebrik ediyorum.

     Bu kadar büyük ve geniş çaplı organizasyonda emeği geçen başta kaymakamımız sayın Ramazan Polat’a, belediye başkanımız sayın Şeyhmus Karamehmetoğlu’na, Diyarbakır il milli eğitim müdürümüz sayın Murat Küçükali’ye, ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Murat Bozdoğan’a, iletişim koordinatörü sayın Zeynep Doğruyol’a, bize mihmandarlık eden Engin Öner’e adını yazamadığım işin mutfağındaki herkese Çermik milli eğitim ailesine ve Çermik halkına sonsuz teşekkürler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yaptığınız hizmet takdire şayandır. Devamının gelmesi dileğiyle… Başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR