NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır ve uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır ve uyuşturucu operasyonu

Kentin dinamikleri iki meseleden çok ciddi rahatsızlık duyuyordu.
Bunlar uyuşturucu ve fuhuş meselesiydi, desem de geride bırakılıp, tamamen yok edilecek meseleler değil. Ancak, ilgilileri tarafından üzerinde çalışılması, asgariye düşürülmesi gereken meseleler. Diyarbakır’da ailelerin en büyük şikâyeti uyuşturucu konusundaydı.
Yapılan istatistik çalışmalarda kullanım yaşımım ilkokul sıralarına kadar düştüğü yönündeydi. Kenti ‘torbacıların’ istilasına uğramış gibiydi. Son dönemlerde bu konuda çok ciddi operasyonların olduğuna tanıklık ediyoruz. Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın ekibiyle çalışmalarını başlatmasının ardından, uyuşturucu çetelerinin ciddi yara aldığını biliyoruz. Kentin genelinde de konuşulan konu bu zaten. Halk, aileler, bu konuda emniyet müdürüne ve ekibine yürekten teşekkürlerini iletiyor.
Ailelerin içi o kadar yanmış ki, oturduğumuz her ortamda, gittiğimiz her yerde, yeni emniyet müdürünün gelişiyle birlikte uyuşturucu çetelerini dağıttığı konusu konuşuluyor.
Biter mi?
Bitmez. Zaten Dünyanın her coğrafyasında, ciddi mücadele verilmesine rağmen birinci derecede baş edilmeyen mesele uyuşturucu meselesidir. Ondan sonraki mesele fuhuştur ki, dünyanın ilk mesleklerinden biri olarak söylenir, mücadele edilir, ancak, devam eder.
Bu iki meseleye de köklü çözüm bulunamasa da, asgariye indirilmesi yönünde verilen samimi çalışmalar, toplum tarafından takdirle karşılanır. Bu takdir sadece bizim topluma ait değil, dünyanın diğer coğrafyalarında da takdirle karşılanan çalışmalar söz konusudur.
*
Dün Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı yazı işleri Müdürümüz İlyas Akenginle ziyaret ettik. Biz konuyu açmadan uyuşturucu operasyonlarının ne kadar başarılı olduğunu, halk tarafından takdirle karşılandığını, bu konuda çok teşekkür aldığını aktardı. Bize de Emniyet Müdürüne aktarılmak üzere iletilmiş teşekkürler vardı, konu tam da oraya gelmişken, halkın memnuniyetini ve teşekkürlerini ilettik. Kendi açımızdan da kent adına teşekkürlerimi ilettik. Fuhuşla ilgili tedbirlerde ne kadar başarılı olunur, bilemem, ancak, uyuşturucu çeteleri ve torbacılara yönelik çalışmalar bu hızla devam ederse, Diyarbakır gençlerinin bu illete bulaşmasının önü kesilir.
Hüseyin Aşkın, akademisyen, aynı zamanda iletişimci kimliğiyle Emniyet Müdürlüğü yapıyor. Bakış açısını perspektifini, olaylara yaklaşımını, çözümcü yaklaşımını sohbet sırasında çok net ifade ediyor. Yani müzakereci. Kentin kazanımları için büyük katkılarının olacağına inanıyorum. Kendileriyle kentle ilgili bütün meseleleri istişare edebiliriz. Gaffar Okkan ile yaptığımız gibi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR