NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır'ın adayları sürpriz mi?

Diyarbakır'ın adayları sürpriz mi?

Kent merak ediyor; DEM’DE ve AK Parti'de neler oluyor?

Kim, kimler aday?

Profil nasıl olacak?

Zaman ilerliyor, ‘Evet, budur’ diyebileceğimiz bir profil ile ilgili öngörü yok.

Sadece bizim değil, toplumunda bir öngörüsü yok.

Öngörü için mutlaka bazı ipuçları gerekiyor, ama bu kez yok.

DEM Parti, ince eleyip sık dokuyor, AK Partinin acelesi olmamakla birlikte, DEM adaylarına göre biçimleneceğini tahmin ediyorum. DEM partide Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri için delege yoklaması heyecanı var. 13-14 Ocak tarihlerinde delegeler kararını verecek.
DEM Partinin, kayyım engeline takılmamak için aday seçimi konusunda çok hassas davranıyor. Aynı zamanda seçmenin de isteği doğrultusunda görevden alınmayacak profilde aday çalışması yapıldığı yönünde duyumlar var. DEM parti, hem Büyükşehir hem de ilçelerde belirleyeceği adaylar konusunda çok hassas çalışma yürütüyor.

Diyarbakır büyükşehir Belediyesi için yarışacak olan AK Parti ve DEM Parti'nin adaylarını ay sonuna kadar netleştirerek açıklayacağı sanılıyor. AK Parti'nin adayını DEM Parti'nin adayını açıkladıktan sonra netleştireceği konusunda kulis bilgileri var.

AK partide ise, her zaman olduğu gibi Genel Merkezin göstereceği aday bekleniyor. Çok net olmamasına rağmen Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ismi Kulislerde öne çıkıyor gibi.

Ensarioğlu’nun son günlerde DEM parti ve Selahattin Demirbaş hakkında eleştirel paylaşımlar yapması da seçim çalışması kapsamında değerlendiriliyor. Galip Ensarioğlu’nun sosyal medya üzerinden eleştirel sert paylaşımları aday olacağı savını güçlendiriyor.

HÜDAPAR ve cumhur ittifakı desteği ile AK Partinin Diyarbakır’a yükleneceğini tahmin ediyorum. Kayyım belediyelerin iktidarın yanında olmasının avantajlarının da kullanılacağı bir seçime tanıklık edeceğiz.

Tabi ki, şu an yazdıklarımız şu an geçerli olan öngörüler ve duyumlar. Eskilerin dediği gibi ‘Seçim Sath-ı Mailine’ girdiğimizde ne olur, nasıl olur bilemiyoruz. DEM partinin bu konudaki pratiğini geçmişe dönük seçim çalışmalarından biliyoruz.

Sonuç; İki partinin de aday profili önemli.

Kim olur bilemiyoruz, gelişmelere göre sürpriz isimlerde olabilir (mi)?

Hiç belli olmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR