NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Emeklilerin gündem pası!

Emeklilerin gündem pası!

Her yurttaş, ülkenin gidişatı, eksiği, gediği ile ilgili kaygılarını dile getirme, bunu kamuoyuyla paylaşma hakkına sahiptir. Biz de mesleğimizin bize yüklediği toplumsal sorumluluğumuz gereği zaman, zaman kaygılarımızı dile getiriyor, eleştirilerde bulunuyoruz.
103 emekli amiral de böyle bir çalışma yapmış, özellikle Montrö konusunun altını çizerek ülkenin gidişatı ile ilgili kaygılarını dile getirmişler. Bu arada, iktidarın da ekmeğine yağ sürmüşler.
Askerlerin muhtırası, bildirisi her zaman toplumda infiale neden olmuştur. Genelkurmayın tepeden tırnağa değişip dönüşmesi sürecinde hiç sesi çıkmayan emekli amiral ve generallerin büyük bölümü, bu işler yapılırken görevlerinin başındaydılar, hiçbir şekilde tepkilerine, eleştirilerine, uyarılarına tanık olmadık.
Şimdi, tam da iktidarın ülkeyi yönetemediği, sıkıştığı, kurtarıcı eli aradığı bir ortamda amirallerin bilerek ya da bilmeyerek ‘uzattığı el’ iktidar için kurtarıcı el oldu. Tam da bekledikleri pası aldılar, şimdi orta saha da top çeviriyor, gollük pozisyon arıyorlar.
Emekli generallerin bildirisi üzerinden ilk etapta sözde ‘darbe’ çağrışımına karşı açıklamalar ve tepkiler gelmeye başladı iktidar kanadından. Sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Muhtemelen ‘Darbe çağrışımı’, ‘Toplumu infiale sürüklemek’ gibi gerekçeler tartışılacak, konuşulacak, TV ekranları da şenlenecek.
*
Yurttaş olarak, birey olarak kaygıların dile getirilmiş olması doğru mu, doğru. Ancak, emekli olsalar da sıradan bireyler olmayan 103 amiralin toplu halde olaya ‘Askeri mantıkla’ el basmış olması durumu tartışmalı hale getiriyor.
İktidar ‘Can suyu’ arıyor, 103 amiral imdada yetişiyor.
‘Babanıza rahmet tam zamanında yetiştiniz’ dediler, pası kaptılar, ‘Darbe’ mekanizmasını tartışmaya başladılar. Bu emekli amirallerin darbe yapma ihtimallerinin olmadığını çok iyi biliyoruz. Asıl amacın Montrö olduğunu da biliyoruz, ancak nedenini ve niçin ini bilmiyoruz, onu da herhalde onlar açıklayacaktır. Siyasi partiler, muhalefet Montrö meselesini zaten yeteri kadar tartışıyor, savunuyor.
‘Nur topu’ gibi bir gündemimiz oldu, hafta çok renkli geçecek.
Kim ne yaparsa yapsın, şöyle bir gerçek var;
Bu halk, darbe korkusu ve kokusunun yayılma biçimi konusunda çok antrenmanlı. Kolay, kolay yemez!
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR