NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

En Büyük Teşekkür Tigris Okurlarına...

En Büyük Teşekkür Tigris Okurlarına...

Seneyi devriye diyorlar bir yılı devirme hallerine.

TİGRİS HABER bir yılını devirdi, bugün ikinci yılının ilk gününe ‘merhaba’ dedi.

Bir yılda çok mesafe kat edildi, ortaya Genel Yayın Yönetmenimiz Mehdi Tanaman’ın emek ve çabalarıyla güzel bir malzeme çıktı.

 

Herkese, her kesime hitap eden, her sabah zevkle okuduğumuz, okumak istediğimiz bir gazetenin var olması güzel bir şey. Böyle bir yayını Diyarbakır ve bölge illerine kazandıran gazetenin sahibi Ahmet Tanaman’ı kutluyorum. Fişeği ateşleyen o oldu. ‘Karar verdim, gazete çıkarıyorum, gerisi size kalmış’ dediğinde üzerinde çok fazla tartışmadık. Çünkü bizim için çok sıkıntılı bir durum değildi. Önemli olan karar vermek, yayın politikası konusunda açık ve şeffaf olmaktı. Gerisi bizim işimizdi. Daha önemlisi Diyarbakır’a, bölgeye, halkımıza düzgün, karakterli bir yayın organı sunmaktı.

 

Mehdi kardeşim bir yıl içinde gerçekten gecesini gündüzüne kattı, gazeteyi hazırlayan mutfaktaki arkadaşlarımızla yazar kadrosuna kadar uzanan güzergâhı bir birbiriyle kesiştirerek sizlere en iyisini sunmaya çalıştı. Bizlerde kendisine yürüdüğü bu yolda destek sunduk, sunmaya devam edeceğiz, hep birlikte daha iyisine doğru yürüyeceğiz.

 

Çıkarken sadece Diyarbakır ve ilçelerinde satışa sunulan TİGRİS haber gazetesi yaklaşık 5 aydır bölgenin 12 ili ile buluştu, bu illerden de beklenen ilgiyi gördü. Yani planlı, sağlıklı, ileriye dönük bir yol haritası üzerinde tartışarak, konuşarak gerçekleşen bir açılım projesi gerçekleşti. En önemlisi 60 yıllık Evirgen ailesine ait Yeni Yurt gazetesinin isim hakkını alarak gücümüze güç kattık.

 

Bundan sonraki aşamada nasıl bir yol haritası izlenecek?

Onun üzerinde kafa yoruyoruz.

İkinci yılı devirdiğimizde belki de daha farklı bir boyutta bir gazeteyle tanışmış olacaksınız.

 

Tabi ki bunların tamamı ciddi, oturaklı bir kadro sayesinde gerçekleşiyor.

Mehdi Tanaman’ın rehberliğindeki mutfakta Özcan Yıldız ve Ali Vuranel gazeteyi en iyi şekilde hazırladı. Dilek Sezer internet üzerinden haberleri sizlere bir an önce ulaştırmak için çaba gösterdi. Haber Müdürümüz İlyas Akengin, hem içerde hem de dışarıda yoğun bir performans harcadı. Özellikle Kobanedeki gelişmeleri yerinde izleyerek günlük gelişmelerden sizleri haberdar etti.

Spor müdürümüz Saffet Azbay, kentin ve bölge illerinin spor haberlerinden sizleri mahrum bırakmadı. Özel haber ve röportajlarıyla Remzi Büdancir kardeşimizin yazılarını zevkle okuduk. Bu kadro, önümüzdeki süreçte daha da güçlenerek TİGRİS ailesinin daha bilinir olmasını sağlayacak, hiç kuşkum yok.

 

Şeyhmus Diken, Nurcan Baysal, Ahmed Kani, Çetin Çeko, Gabar Çiyan, İbrahim Evirgen, İbrahim Genç, İsa Tekin, Mehmet Emin Yaşa, Metin Aydın, Müslüm Üzülmez, Nimetullah Yıldız, Nuri Sınır, Şahin Doğan, Şerif Kaplan, Süleyman Çiftçioğlu, Yakubi Doktor, Yüksel Avşar, Mehmet Mercan, ben Naci Sapan, günlük, haftalık yazılarımızla, bazen röportajlarımızla sizlerle buluştuk, buluşmalarımız bundan sonra da devam edecek.

 

Birinci yıl iyi geçti, ikinci yılın daha da iyi geçeceği inancındayım. Diyarbakır ve bölge illerinin yayıncılık hayatına yenilikler katmak için çabalarımız olacak. Çabalarımıza verilen/verilecek olan desteklere teşekkürler

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR