Şeyhmus DİKEN

Şeyhmus DİKEN

Merhaba’dan bu yana…

Merhaba’dan bu yana…

Tigris Haber Gazetemizin yayın hayatına başladığı 21 Aralık 2013 tarihinden bu yana bir yıl geçmiş. Genel Yayın Yönetmenimiz sene-yi devriyenin haberini verdiğinde “Ne çabuk” diyesim geldi. Aslında belki bu bir yılın her bir gününün sanki birer yıl gibi saniye saniye, saat saat nasıl kurulduğunu, sayfaları birer birer hazırlarken Mehdi Tanaman’a sormak gerek.

Ertesi gün bir önceki gün binbir zahmet ve çabayla hazırlanan “Ve Şeyhmus Abi Allah aşkına bugün gazete nasıl olmuş!” diye sorduğunda; çapak gibi sayfalardan birinin bir yerinde gözüme batan harf hatasını Mehdi’ye söylediğimde Mehdi’nin ruh hâli en çok beni hırpalıyordu. Sonra gönlünü alıyordum. Olur, böyle işler üstad. Benim ben diyen yılların gazetelerinde de oluyor. Sen yaygın medyadan gelen birisin, bilirsin bu durumları.

İşin keyfekeder yanı bir tarafa!

Sahiden bir yılın muhasebesini masaya yatırdığımızda Tigris Haber iyi yolda.

İyi başarılmış bir işin erken habercisi durumunda.

Bunu ben söylemiyorum.

Adana’dan, Mardin’e, Urfa’dan Van’a kadar okur söylüyor.

Geçen gün konuşuyorduk. Birçok bölge gazetesi şimdiden “ikinci biziz” diyerek Tigris Haber’in birinciliğini kabullenmişler anladığım kadarıyla. Bu iyiye delalet. Ama yetmemeli. Yerini taçlandırarak korumalı Tigris Haber.

Takdir etmelisiniz ki! Günümüz eski gibi değil. Artık Bilgiye ulaşmak iki parmağın ucunda, bir “tık” kadar yakın. Eskisi gibi on binlerce sayfalık ansiklopedileri, kitapları arşivlemenize pek de gerek kalmayabiliyor. E kitap’lar, E bilmem neler internetin arama motorlarında emrinize amade.

Ama bir o kadar da bilgi kirliliği var.

Bunların içinden doğruluğunu test edeceklerinizle yola revan olmanız mümkün.

Ve dahi teknoloji de çok gelişti. İyi kullanmanız kaydıyla gazetenin de en iyisini, en rahat okunanını, okura en güzelini sunabilenini hazırlamanız mümkün.

Doğrusu 21 Aralık 2013 tarihinden bir iki ay kadar önce Gazetenin ve yayın grubunun sahibi ailece yıllardır dost olduğum Tanaman ailesinden sevgili Ahmet kardeşim beni arayıp da “abi bir görüşmemiz lazım” dediğinde yeni bir projenin peşinde olduğunu anlamıştım Ahmed’in.

“Bir gazete çıkarmaya karar verdik. Başa güreşeceğiz. Diğer gazeteler bizim gazeteye göre kendini ayarlayacak,” dediğinde anlamıştım iddialı bir iş peşindeler.

Doğrusu o gün bugündür hep daha iyisini yapmaya çalışan bir performansla okurun karşısına çıktı / çıkıyor Tigris Haber. En iyisi mi? Değil elbet. En iyinin de daha iyisi elbette yapılır. Ama iyi olmak için iyi niyet gayret ve çaba hep takdire şayan.

Bu gazete iyinin, doğrunun ve güzelin emeğinin karşılığı…

Kimilerine göre bunlar göreceli kavramlar.

Elbette öyle. Ama ben diyorum ki! Bu gazetenin tarafı olan bizler değil, isterseniz okur buna karar versin, hem veriyor da zaten.

İşte kanıtı: Tigris Haber Gazetesi.

Kutlu olsun. Ömrün uzun ve bereketli olsun.

Nice yaşlara, nice yaşlanmalara Tigris Haber…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyhmus DİKEN Arşivi
SON YAZILAR