Müslüm Üzülmez

Müslüm Üzülmez

Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kongresinden izlenimler

Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kongresinden izlenimler

İstanbul Esenler İlçesi'nde faaliyet gösteren Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 10 Temmuz 2021 tarihinde dernek binasında genel kurula yapıldı.
Davet edildiğim için misafir olarak bende kongrede bulundum. Hoş bir ortam vardı. Önce kahvaltı yapıldı ve hal hatır soruldu. Sonra çaylar içilip sohbetler edildi. Daha sonra ise genel kurula geçildi.
Divan Başkanlığına Ali Haydar Üzülmez kâtip üyeliğe avukat Mehmet Söğüt getirildi.
Divan Başkanı gündem maddelerini okuyarak oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edildi. Ardından Kurucu Başkan Celal Kaçmaz ilk konuşmayı yaparak derneğe emeği geçen herkese teşekkür edip, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.
Faaliyet raporunu Muhlis Orak, denetleme raporunu Kasım Kılıçkap genel kurula sundu.
Divan başkanı Ali Haydar Üzülmez Faaliyet ve Denetim Raporu üzerine konuşmak isteyenlere söz hakkı verdi. Ve konuşmalar sonrası eski yönetim ve denetim oybirliği ile aklandı.
Seçimlere geçildi, seçimlere tek liste ile giren Muhlis Orak listesi oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temennilerde Fatih Salık yönetimde yer almasa da her zaman derneğin çalışmalarında var olacağını, yönetimin yanında olacağını belirti. Cenap Kılıçkap ise, derneğe sahip çıkılmasını ve genel kurulun üç yılda değil iki yılda bir yapılmasını istedi. Bu öneri oy çoğunluğuyla kabul edildi.
Kongre kapanış konuşmasını Divan Başkanı Ali Haydar Üzülmez yaptı. Konuşmasında: “Derneğimiz Erganileridir, hiçbir çıkar gurubun ve siyasi gurubun denetiminde değildir, derneğimiz Erganilere yakışan demokrat çizgisini sürdürecektir,” dedi ve katılanlara teşekkür ederek kongreyi tamladı.
Genel kurul Erganilere hayırlı olsun.
Muhlis Başkana ve yeni yönetime de başarılar diliyorum.

uzulmez-kose-tigris.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Müslüm Üzülmez Arşivi
SON YAZILAR