NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Gidene vurmak niye?

Gidene vurmak niye?

Diyarbakır valisi merkeze gitti. Şimdi kendileri burada iken eleştiri yapmayan, hatta yağcılık yapan bir takım ikiyüzlüler şimdiden aleyhte dokundurmaya başlamış, ‘kral öldü, yaşasın kral’ diyorlar. 
Adrese teslim ihaleler, ithal bürokrat atamaları, özel kalem müdürü atamaları konusunda gününde ve zamanında tek kelime etmeyenler için söylüyorum; 
‘O günlerde konuşmadınız, ağzınızı açmadınız, yapılanlara çanak tuttunuz, şimdi sakın ağzınızı açmayın, eleştiri yapmaya kalkmayın. Gidenin arkasından konuşmak, yazmak, eleştirmek kolaydır. Önemli olan yanlışı, eksiği, hataları, yolsuzlukla ilgili konuları bürokrat görevde iken yüzüne, yüzüne söylemek ve yazmaktır.’
‘Düşene tekme vuran çok olur’ misali bir durum yakışık değil. Biz şimdi, bu saatten sonra gazete olarak, kişisel olarak düşene-gidene hukuki çerçevenin dışında söz söylemeyeceğiz, söylemeyi düşünmüyoruz. Zaten kişisel bir olayımız söz konusu da değildi. Şahsi olarak yüz yüze de gelmedik. Biz sadece doğru bulmadığımız konuları kamu adına gündeme getirdik, kendi çapımızda sorguladık. 
En başından şimdiye kadar, söylenecek, konuşulacak, yazılacak ne varsa söyledik. Bundan sonra da kamuyu ilgilendiren konular olursa, hukuk sınırlarını aşmadan yazarız. 
Devlette devamlılık esastır. Devletin valisini kamu adına görevdeyken uyardık ‘yapmayın’ ‘yaptırmayın’ diye. Biz devlete bakarız, devletin durduğu yere gözlerimizi dikeriz. Gelip-geçen, delip geçenler olabilir, hiç önemli değil, onlar geçicidir, devletin kendisi ise kalıcı. Bizim dikkatimiz kalıcı olanda. 
Şimdi görev değişikliği söz konusu, bakalım ne olacak?
İthal bürokratların, 3-5 maaşlıların geriye dönüşü olacak mı?
Bilemiyoruz.
Yeni atanan Vali aynı zamanda kayyum mu olacak, yoksa sadece valilik mi yapacak?
Onu da şimdilik bilmiyoruz.
İkinci alternatif söz konusu olduğunda, yani başkan ayrı, vali ayrı, o zaman Büyükşehir Belediyesine nasıl bir formülle başkan atanacak? 
Duyduğumuz kadarıyla iki görev alanı birbirinden ayrılacak. Malum önümüzde seçim de var, bu nedenle belediyenin daha bağımsız çalışması için bir zemin yaratılmak istenebilir.
Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR