Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Türkiye’nin en büyük köy okul kütüphanesini kuruyoruz

Türkiye’nin en büyük köy okul kütüphanesini kuruyoruz

Diyarbakır’da başlatmış olduğumuz "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

     Yayınlanan 10 kitabımın gelirlerini projeler kapsamında çocuklara bağışladım. Ayrıca yazdığım "Kaplumbağanın Zaferi" adlı çocuk kitabını da kütüphanelere ve öğrencilere ücretsiz dağıttık.

Proje kapsamında şuana kadar 96 köy okuluna 86 bin 930 kitap ve 3 bin 22 tane başta çanta olmak üzere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerini ulaştırdık.

Tellikaya köyünde,  Hacı Mustafa Akyıl ilk ve ortaokulunda kuracağımız Şehit Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesi en az 10 bin kitap kapasiteli olacak. Masa, perde, sandalye ve kitaplıklarımız tamamdır.

Kütüphanemizi sıfırdan kurduk. Şuan kitap dışında hiç bir eksiğimiz kalmadı. Kitapseverden kitap bekliyoruz. Kütüphanemiz İlk olma özelliğini taşıyor.

     Kütüphanesinin açılışını 2022 Haziran ayında yapacağız. Hedefimiz bir yıl içinde Diyarbakır'da 100 köy okuluna en az 100 bin kitap bağışlamak.Bu da Türkiye'de bir ilktir. Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz.

Bunun yanı sıra Rize'den tutunda Van'a kadar. Erzurum'dan tutunda Şanlıurfa' ya kadar. Bir çok ilimizde de hem kütüphane kurduk hem de kitap ve kırtasiye desteğinde bulunduk.

Okullarımıza Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Yüz Temel Eser, Türk ve Dünya Klasiklerini gönderiyoruz. Proje kapsamında para kabul etmedik ve kabul etmiyoruz. Bizim paraya değil, kitaba ihtiyacımız var.

Cehaletin reçetesi okumak ve okutmaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha aydın, daha bilinçli ve üretken bir beyne sahip olmaları için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Karanlıktan kurtulup, aydınlığa ulaşmanın formüllü  okumaktır.

En büyük hazine bilgidir. Bilginin kaynağı ise kitaplardır.

Yarınlarımız olan çocuklarımız ülkemizin istikbali ve ikbalidir. Bu ikballi ne kadar çok  telefon ve oyun bağımlılığından koruyabilirsek ülkemizi o kadar aydınlık bir gelecek bekleyecek. Çocuklarımızı oyun bağımlılığından kurtarmanın en güzel yollu kitap okumaya, kitap sevdirmeye sevk etmektir.

Kitapseverden para değil, kitap bekliyoruz. Bir kitap bazen, bir hayatı değiştirmeye yetiyor. Onun için bir kitap bile olsa katkıda bulunmak isteyen kitapseverler  Hacı Mustafa Akyıl ilk ve orta okulu Tellikaya mahallesi, Tellikaya küme evleri No: 186  Bağlar/ Diyarbakır adresine kitap gönderebilirler.

     Kitapla kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR