NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Hadsizlik sınır aşıyor!

Hadsizlik sınır aşıyor!

Had bilmek kadar had bildirmek de önemli bir davranış biçimidir. Hayatın çizgileri, sınırları, yürüyüş güzergâhları bazen insanları savurur, sınırların ve güzergâhların dışına atar. Bu anlar, o insanları pervasızlaştırır.

Adam, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı. Bizim paramızla paketlediği yardımları ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyor. Sağ olsun, bir nevi aracılık yapıyor. Bu tür hizmetler, bu hizmetleri yapanlar, kurumlar mütevazı olur, yardımları tevazu çerçevesinde dağıtır, ulaştırır. Bu arkadaş, bu yardım işini yaparken neredeyse davullu, zurnalı, çengili yapıyor. Yetmiyor, sosyal medyadan bir partinin Genel Başkanına hakaretler yağdırıyor.

Neymiş efendim; yardım götürdüğü engelli bir yurttaş hakkında Kemal Kılıçdaroğluna hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmış, arkadaş bunun yaygarasını yapıyor, hakaretler yağdırıyor. Hak, hukuk, adaletten söz ediyor. Tepkilere tepkiyle cevap veriyor, hakaretlerini sürdürüyor. Oysa Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine hakaret edenlere dahi açtığı bir dava yok. Bir dava varsa o da kamu davasıdır, kendi talebi değildir. İlginç olan, Kılıçdaroğluna saldıranlara karşı dava açılmıyor, her ne hikmetse davacı olmadığı engelli yurttaşa dava sürdürülüyor!

Davanın devam etmesi de manidar!

Neyse konumuz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı. Daire Başkanı olduğuna göre devletin memuru olan bu zat, aynı zamanda Dicle Üniversitesinde de görevliymiş, eski Rektöründe danışmanıymış.  

Bu görevlerine bir dediğimiz yok, daha da büyük görevler yüklenir inşallah. Ancak, üstüne vazife olmayan işlere yönelmesi doğru olmadığı gibi, çizgiyi aşmaktır. 

Bu görevlerinden azade siyasi bir görev üstlenir, bunun üzerinde kendine siyasi rakip edinir, sabaha kadar hakaret eder, o da bizi ilgilendirmez. Muhatabı hakaret ettiği siyasiler olur, onları baş başa bırakırız.

Bizim paralarımızla alınan, dağıtılan yardımları bir nimetmiş gibi sunmak, bunun üzerinden övünmek, gövde gösterisi yapmak doğru değil. Bostan bekçisiz olunca dadanan sayısı da artıyor giderek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR