NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Gençliğin hayalleri olmalı

Gençliğin hayalleri olmalı

Yurdum insanı ne kadar da mutsuz!

‘Hayal bile kuramıyorum’ diyor, 28 yaşındaki gencecik bir çocuk.

Düşünmek lazım, kim/kimler engel, parasız da olsa insanların hayal kurmasına.

Hayal kurmak da mı parayla bu ülkede?

Vergiye mi tabi?

Sayaç okuma bedeli gibi bir durum mu söz konusu?

Hayal kurduğumuzu tespit edip, sonra okumalar yapıp, fatura mı kesiliyor? Elektrik kurumlarının faturalarına yansıttığı gibi bir bedel mi?

20’li yaşlardaki bir gencin, gençlerin kuracağı gelecek hayallerine dahi engel bir yönetim biçimi söz konusuysa, sıkıntı büyüktür. Hangi sosyal sınıfa ya da statüye ait olduğu hiç önemli değil, bir gencin mutlaka hayalleri olmalı. Kendisiyle ilgili, ait olduğu sosyal sınıf ya da toplumla ilgili hayalleri olabilir. Bu hayallerin hiç biri hiç birimizi yormaz, aksine mutlandırır, umutlandırır.

 

Gençler neden umutsuz, gelecekle ilgili neden hayal kuramıyorlar, neden iddialı değiller? Devlet katında değerlendirilmesi, incelenmesi, sonuçlandırılarak toplumla paylaşılması gereken sosyolojik bir çıkmaz duraktayız. Hiçbir umuda sığınmayan, umudu intiharda arayan bir gençlik var ise, bunu kişinin ruh haline değil, toplumun ruh haline yormak, çözümünü aramak lazım.

*

Bir gence hayal kurduramadıktan sonra, o gencin yaşadığı coğrafyayı, evi, kenti yönetmenin, bununla gururlanmanın yönetenler açısından çok sağlıklı bir durum olduğuna inanmıyorum.

 

Bir gencin hayalleri olmalı değil mi?

Bütün zor koşullara rağmen 68-78 gençliğinin sadece bir değil, binlerce hayali vardı; ülkeye dair, yönetmeye dair, yaşatmaya dair, gülmeye-güldürmeye, sevmeye-sevilmeye dair onlarca, yüzlerce, birlerce hayalleri vardı, bu iki yiğit kuşağın.

12 Eylül zulmüne ve darbesine rağmen ülkeyi yönetme hayalleri olan bir gençlikle tanıştı bu ülke; her tarafı sol, sosyalist kokan, namuslu, karakterli.   Hayalleri kırılmak istendi o gençliğin, ancak, hala ayaktalar, hala hayalleri var geleceğe dair.

Evet, hala hayalimiz, hayallerimiz var, geleceğe dair.

Ülkemize, çocuklarımıza, torunlarımıza dair gelecek hayallerimiz var.

Yeni gençliğe örnek bir son kuşak, bu son kuşak geleceğe umut..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR