NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Helalleşme ve Aydınlık gelecek

Helalleşme ve Aydınlık gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Roboski olayına yönelik helalleşmenin ilk adımını attı. Şimdilik kaydıyla derin dondurucuya koyduğu ‘helalleşmeyi’ hem Roboskililerin hem de kamuoyunun gündeminde şeffaf bir şekilde beklemeye aldı.
Helalleşme adım, adım herkesin kabul edeceği kıvamda gerçekleşecek.
Nasıl oldu bu adım, şimdi bunu analiz edelim.
*Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle partisinin Roboski katliamı ile ilgili ciddi bir çalışma yaptığının sinyalini verdi. Bunun yanı sıra yapılan çalışmaların içine sinmediğini de çok açık yüreklilikle Roboskili yurttaşlara anlattı.
*Roboski’ye yapılan gezinin tek başına helalleşme olmadığını aktararak, bir adım ilerisine işaret etti.
*‘Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için geldim. Helalleşme olay aydınlandıktan sonra gerçekleşecek’ dedi.
*Çok kararlı ve önemli bir söz verdi CHP lideri. Sadece Türkiye kamuoyu nezdinde değil, dünya kamuoyu nazarında da son derece önemli sayılan bir olayın aydınlatılması konusunda kendisini bağladı. Tam bir lider tavrı sergilemek ile birlikte, makul, anlaşılır, geleceğe yönelik inandırıcı, güven veren bir duruşu da ortaya koydu.
Mesaj net;
‘İktidar olacağım, olayı aydınlatacağım, yüreklere su serpeceğim, sonra gelip devlet adına sizlerle helalleşeceğim’ dedi.
CHP liderinin, partisinin tabanına, Roboskili ailelere, Türkiye ve Dünya kamuoyuna verdiği mesaj çok net ve şeffaf. Hayalini kurduğumuz Aydınlık bir Türkiye’de aydınlatılacak o kadar çok karanlık olaylar oldu ki, CHP lideri aslında bunların nezdinde Roboski’yi sembol seçerek konuştu. Sadece Roboskiyle sınırlı bir helalleşme için geldiğini söylese inandırıcı olmayacak, seçim stratejisine bağlı olarak değerlendirmeye tabi tutulacaktı gezisi.
Ancak, şu an Roboski, Türkiye genelinde gerçekleşecek olan bütün helalleşmelerin simgesi olarak kamuoyunun dikkat mesafesinde duruyor. Vakur ve makbuldü, hem karşılama hem de diyaloglar, sınırın sıfır noktasından ülkenin geleceğine ışık tutan, aydınlık yarınlara hitap etti.
Sıradan, siyasete kurban edilecek bir helalleşme olmayacağı artık çok net.
Çok ağır bir yük aldı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ülkenin aydınlık geleceğine ışık tutacağına kanaat getirirse, bu halk o yükü tek başına taşımasına müsaade etmez, her kes omuz atar, yükü hafifletir.
İnanıyorum ki, CHP’nin güçlü iktidarı sadece Roboski katliamını değil, karanlıkta kalan diğer katliam ve olayları da aydınlatacaktır.
İşte o zaman helalleşmeler toplumsallaşacak, aydınlık gelecek inşa olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR