Aydın Alp

Aydın Alp

Hey, sivil yürek taşıyanlar! (1)

Hey, sivil yürek taşıyanlar! (1)

Ben kaybetmeye mahkûm olanlardanım! Valla, arabeskvari de olsa gerçek böyle! Bu sinsi, kalleş, değerbilmez ve bencil ortamda, ben fazla iyiyim! Başkalarının mutluluğuna, başarılarına sevinebiliyorum. “İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir!” şiarımdır. Bu cümledeki iyilik duygusudur beni cezbeden! ‘Bu ülkede hiçbir iyilik cezasız kalmaz!’ normunu da bizzat el uzattıklarımın ellerimde bıraktıkları diş izlerinden biliyorum. Ağzını burnunu dağıttığım biri, kalabalıklarda karşımda Hint horozu gibi kabarabiliyor! Ben istesem de çiğ davranamam!  Hani katkıda bulunduğum biriyle rastlaştığımda, bilmeyen biri, karşımdakinin bana katkıda bulunduğunu düşünebilir! Sanatsal gelişimi için emek verdiğim birilerinin, karşımda kasım kasım kasıldıklarını çok görmüşümdür! Diyelim birinden alacaklıyım. O yanıma geldiğinde karşımda sanki kendisi alacaklıymış gibi durabiliyor! Yani iyilik et kele, övünsün ele meselesi! Peki, bunun nesi kötü? Bu durum, hak etmeyen insanlara emek verdiğimi gösterdiği için kötü! Yaşayarak öğrendiğim için bunu çok iyi biliyorum. İnsanların dayanışması, muhteşem güzel bir duygudur. Ama iyiliğe tahammülü olmayanlara, hak etmeyenlere verdiğin emek, sana kötülük olarak geri döner!

 

 ISRARLA…

 

Kendi kendime söylüyorum

Bu aralar ısrarla

Oğlum Aydın, çok iyi olmak

İyi değil, artık anla

Hele şimdilerde Diyarbakır’da!

 

TUFANLARDAN ARTAKALAN J&J YAYINLARI MAYIS 2015

 

Ben fazla alçakgönüllüyüm. “Tevazu gösterme gerçek sanırlar!” Coğrafyamızda ne yazık ki böyle! Peki, ben bu saptamalarımla ne demek istiyorum? Ne diyorsam onu! Kaprisli, kibirli, şirret, yarı cahil insanlardır bu toplumun gözdeleri, bir de bazı güçler tarafından afişe edilen talimat kafalılardır! Böyleleri hep el üstünde tutulur. Senin alçakgönüllü olman, senin harcanmanı beraberinde getirir! Ama pis insanlardan korkarlar! Çirkefe taş atma üzerine sıçrar hesabı! Hayatım boyunca çevremde hep kıskançlıktan kuduranlar oldu. İyilikten başka hiçbir tavrım olmadığı halde! Ve en çok da iyiliğim dokunduğu insanların akrepliğini gördüm ne yazık ki! Olsun, cehenneme kadar yolu olsun zavallı yaratıkların!

 

GÜZELLİĞİN AFFEDİLMEDİĞİ ÜLKE!

Hiçbir zaman silik biri olmadım ben

Her girdiğim ortamın lideri

O kadar çok göz var ki üzerimde

Göz göz dolaşıyorum memleketimde

Saç tellerimin her birine değil nazar boncuğu

At nalı bile taksam kâr etmez!

Yaşadığım ülkede de ah gel gör ki

Hiçbir güzellik de affedilmez!

 

 20 NİSAN 2016

 

AMED’İN KELEBEĞİ J&J YAYINLARI EYLÜL 2018

 

Hayatın içinden gelen ve 50’den fazla kitabı olan İngiliz yazar ve şair Burgess, askerde tuvaletleri temizlerken aynı anda bir general birliği denetlemektedir. Burgess’e sivil hayatında ne iş yaptığını sorar. Edebiyatçı olduğunu söyleyen Burgess’e, general şöyle der: “Hiç olmazsa şu anda bir işe yarıyorsun!”

 

HÜZÜN... UÇSUZ BUCAKSIZ

âşklardan ve akşamlardan kalma bir şair ne yapar

âşkları ve akşamları tanımamış insanlar arasında

âşklardan ve akşamlardan kalma bir şair sahi ne yapar

yüreği üniformalı insanlar ortasında

kahrolmaktan, kahrolmaktan başka...

hey dünya/bazen/sevgilinin gözleri kadar güzelsin dünya

bazen/ne kadar acımasızsın/bazen, ne kadar gözü kara

bu öldürümler kurutuyor kalbimi/kalbimi bu öldürümler, allahsız dünya...

üstelik sevgili de kalkıp gidiyor

üstelik sevgili de beni bir başına bırakıyor

şimdi kalbim

yakılan köylerimiz kadar çaresiz

şimdi kalbim

öyle dipsiz bir hüzün

uçsuz bucaksız...

Aydın ALP /AŞKLA VURULAN Cem Yayınevi 1996 İstanbul

 

RUHLAR MAHŞERİ j&J Yayınları 2015 Diyarbakır

 

Birçok konuda neredeyse herkesin general gibi düşündüğü bu toplumda işin yoksa şiir yaz, roman yaz! Hani Goethe, hassas kalpler için yeryüzü bir cehennemdir sözünü boşuna dememiş!

 

Marjinal bir havayla, karşındaki insanları hor gören bakışlarla yaklaşırsan, bir yerin olur, baş üstünde taşınırsın. Sen onlardan biriysen, ağzınla kuş tutsan, değer göremezsin! İnsanları tartma yetenekleri de olmadığı için kendi sınıflarına olan kinleri, sana yönelir! Eski köye yeni adet mi olur? Bizden biri ne diye yazar, çizer olur? Hiç olacak şey mi bu? Onu bunu anlamam! İnsanları hor görenlere asla katlanamam! Öylelerini katlarım; ama katlanamam onlara! Sevgiler, saygılarımla…

 

NOT: YKS’ye giren bütün öğrenci kardeşlerime yürekten başarılar dilerim. Bu büyük ve başarılı organizasyona emeği geçen herkesi de yürekten kutluyorum.

 

Aydın ALP Haziran 2019

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Alp Arşivi
SON YAZILAR