NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Hoşça kal yiğit adam

Hoşça kal yiğit adam

 

 “Onu faili meçhuller ordusu karşılayacak. Kendini her zamanki gibi nezaketle tanıtmaya çalışırken onlar da ‘seni bütün faili meçhuller bütün âlem tanır. Senin bize bir ömür hakkın geçti. Biz seni buradan izledik, bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın’ diyecekler.

Ona soracaklar ‘sen geldin kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler.’ Tahir Elçi’nin o zaman gülümseyen yüzüne bir akşam inecek ‘valla ne diyeyim geldiğim yerde bir avuç güvercin vardı. Kartallar, şahinler leş kargaları kol geziyordu’ diyecek.

Ona diyecekler ‘sen bizi savundun ya seni kim savunacak.’ ‘Arkamda eşim var, benim gibi düşünen arkadaşlarım var’ bir de diyecek ki bugün dilekçe verdim yurt dışına çıkış yasağım kalktı artık özgürüm, kıtaları, denizleri fersah fersah gezebilirim. Hakkımda açılan duruşma ileriki tarihe ertelenmiş olsa da hakkımı savunmak için hazır bulunacağım. Bütün faili meçhuller onu bağırlarına basacak minnetle ağırlayacak.

Dört Ayaklı Minare’nin en tepesine konacağım, tarih anlayacak beni. Kirli medya, beni tehdit eden televizyonlar, beni hedef gösteren gazeteler hoşça kalın. Beni anlamayanlar, beni anlamak istemeyenler dudak bükenler hoşça kalın. Geçtiğim işkence tezgâhları hoşça kalın. Sahillere vurulmuş bebekler hoşça kalın. Faili meçhullerin yetimleri hoşça kalın. Beni sevenler, destekleyenler hoşça kalın. Çocuklarım, eşim hoşça kalın diyecek.”

Barış insanı Tahir Elçi, sen onu mutlaka duydun, hemen yanı başında seni anlatıyordu uğurlamaya gelen binlerce kişiye bu sözlerle. Seni sevenlere, senin için gözyaşı dökenlere.

Yattığın yerden mutlaka gülümsüyorsun diye düşündüm Türkan Hanım seni anlatırken.

‘Hoşça kal Türkan, senden de böyle bir konuşma bekliyordum, tamda istediğim gibi bir konuşma’ dediğini duyar gibi olduk eşin sana ‘hoşça kal’ derken.

Hoşça kal, gözün arkada kalmasın yiğit adam.

Giderken sana ve halklara yakışan bir eş bıraktın.

Artık özgürsün

Uç uçabildiğin kadar

Alabildiğine kanat çırparak özgürlüğe.

Özgürlük mücadelesi verenlere örnek oldu verdiğin özgürlük mücadelesi.

Hoşça kal yiğit adam.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR