NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İktidar rüzgârı ve CHP’ye yönelim

İktidar rüzgârı ve CHP’ye yönelim

‘Önce yerel sonra genel iktidar’ sloganını en çok benimseyenlerden biri olarak, CHP’nin iktidarına olan inancım giderek daha da artıyor.

Neden artıyor?

Çünkü ciddi bir katılım ve yönelim var!

Dilerim samimi ve daimi olur bu katılımlar, demokrasi güçlerinin kazanımlarının devamına katkı sağlar.

İl Başkanlık seçimlerini takip ediyorum, bir önceki seçimlerden çok daha farklı bir atmosferde gerçekleşiyor. Coşkulu, katkılı, yeni yüzlü ve profilli seçimler gerçekleşiyor. Özellikle Kürt illerinde gerçekleşen seçimlerde, genel kurul salonlarındaki yeni yüzler, eski olmasına rağmen yeniden katılanları görmek, gelecek için umut veriyor, iktidara giden yolda güç oluyor.

  1. illerdeki ve Diyarbakır’daki seçimleri sosyal medya üzerinden takip ettim. Ancak Kasım 2015’de 1. Sıra milletvekili adayı olduğum Diyarbakır genel kurulunu daha sıkı ve özellikle izledim, memnun ve mutlu oldum. Ciddi, sayıca bir öncekilere göre hatırı sayılır bir kalabalık kitle vardı Demir otel’in toplantı salonunda. Özellikle Demir otel vurgusu yapıyorum, bir önceki genel kurullar, yani iktidarın uzak göründüğü geride bıraktığımız yıllarda mahcup ve utangaç bir siyasi tavrın gölgesinde, kapalı kapılar ardında gerçekleşiyordu seçimler, dayatmasız tek adaylı! Çünkü zor bulunuyordu.

**

2015 Kasım seçimlerinde de, il teşkilatındaki arkadaşlar ve Milletvekili adayları olarak her ne kadar mahcup ve utangaç tavır içinde olmadıysak da, çatışmalı, savaş atmosferinin yaşandığı bir zeminde kenti adım adım dolaştıysak da, desteksiz yalnızdık. Risk almak gerekiyordu, silahlar patlıyor, sur içi yakılıp yıkılıyordu. Herkesi risk alması için davet edemezsiniz. Belki de günün koşulları öyle gerektiriyordu. O günkü koşullarda yanımızda görmek bir yana telefon desteğini dahi alamadığımız, hissetmediğimiz eski Milletvekilleri, eski belediye başkanları, eski il, ilçe başkanları, bir miktarda eski yönetici kadrolarını dün Demir otel salonunda 37. Genel kurulun bir parçası olarak görmek, iktidar yolunda güçlü adımların atılacağı yönünde inancımızı bir kat daha artırdı.

Demek ki sahaya çıkma zamanı geldi, bu iktidarın gitmesine katkı sunmak gerekiyor ki, gelmişler. O nedenle; CHP politikalarına, bize, hain, kafatasçı, faşist gibi yakıştırmaları ve suçlamaları yapanları da hiç zikretmiyorum!

İki listeli bir seçim olacağını söylediler, ben bu yazıyı, listelerden ve başkanlardan azade yazıyorum. Kimin seçileceği çok önemli değil, önemli olan CHP’nin, demokrasi güçlerinin, sol/sosyalistlerin iktidar yolunda güçlenerek ilerlemesidir.

Sadece; tarihe not düşmesi açısından eski-yeni süreçler üzerinden bir analiz, durum tespiti yapmak istedim. Uzun bir süre sonra dinlenerek dönenler, gözden kaçmadıklarını bilsinler diye not düşüyorum.

Galiba dinlenerek dönmek daha avantajlı, hiç ara vermeden devam edenler hem eskiyor hem de önemsiz hale geliyor! Sanki.

Sebep derseniz?

Dinlenerek dönenler, paralanarak geliyor.

Ara vermeden devam edenler parasız kalıyor.

Siyasette tercih önemli!

Yerelden sonra genel iktidar.

CHP iktidara doğru, katılım şart, eğitimde şart

Kişisel ve toplumsal risk; her zaman şart

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR