NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kamuda tasarruf genelgesi!

Kamuda tasarruf genelgesi!

Tasarruf genelgesi her şey bittikten sonra devreye sokuldu.

Satılan satıldı, soyulan soyuldu, Devletin ve belediyelerin kasası boşaldı, şimdi tasarruf zamanı, halkın kemerlerini sıkı sıkıya sıkma zamanı!

Genelgeye göre kamuda yeni personel istihdamı yapılmayacak, ancak birileri emekli olursa yeri doldurulacak. 3 yıl boyunca kimse kamuda işe giremeyecek, mevcut iktidarın istihdam ettiği beceriksiz, liyakatsizler ekmek elden su gölden işlerine devam edecek.

Bu tasarruf genelgesinin en fazla etkileyeceği alan Belediyeler olacak. Yani DEM Partinin CHP’nin kazandığı yeni belediyelerde eskilerin borusu ötmeye devam edecek. Belediyeler, yatırıma karar verdiklerinde, liyakatli ve becerikli personel alımı yapmak istediklerinde, ‘Tasarruf var, yapamazsınız’ denilecek. Açıkçası yük, yine geniş halk kitlelerinin omzunda yükselecek.

*

Bağlar belediyesinde maaş krizi var.

Yeni yönetim, kamu kaynaklarının sorumsuzca kullanılmasından dolayı bütçedeki açığı dengeleyemediklerini bu nedenle maaş ödemesinde sıkıntı çektiklerini açıkladılar. Eski başkanın dönemini de ‘Beyoğlu kayyum yönetimi’ olarak tanımladılar.

Açıklamada, Hüseyin Beyoğlu dönemi tahribatlı dönem olarak nitelendirildi, bu konuda yapılanların kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Vakit kaybedilmeden Beyoğlu’ndan açıklama geldi, kendi dönemleriyle ilgili kimseye borç bırakmadıkları iddiasında bulundu. ‘Görevi borçsuz’ devrettiklerini açıklayan Beyoğlu, DEM’li eş başkanları mazeret üretmekle suçladı.

Şimdi bekleyip göreceğiz; borçlu mu, borçsuz mu?

Ekonomik sıkıntı sadece Bağlar Belediye ile ilgili bir durum değil, DEM’li belediyeleri de CHP’li belediyeleri de zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Çünkü kaynaklar tıkandı, personel istihdam sayısındaki keyfilik gözler önünde.

Bir de üstüne üstlük Kamuda tasarruf genelgesi geldi.

Belediyelerde, görevi kötüye kullanma ile ilgili inceleme, soruşturma falan, hak getire.

Zaten olsa ne olacak ki?

Atı alan 31 Mart akşamı Üsküdar’dan öteye geçmiş.

Mesele sadece belediyelerin tüzel kişiliği ile ilgili değil zaten, ülkenin geneli sıkıntıda, ayrıca sıkıntı daha da ağırlaşacak gibi.

Lale devrinin sıkıntılarını millet çekecek.

Devletin, Milletin malına çökenler keyif çatacak!

Önümüzdeki süreç sıkıntılı olacak gibi görünüyor, ancak, saltanatın biteceğine de işaret ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR