NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kayyum kokulu ithal bürokratlar!

Kayyum kokulu ithal bürokratlar!

Diyarbakır’daki ithal bürokrat tartışmalarını konu etmemek olmazdı. Kent adına ciddi bir gündem olduğu kanaatindeyim. Birilerimiz ‘kayyum bu hikmetinden sual olunmaz diyebilir, bazılarımız idari tasarruftur, herkes bildiği, tanıdığıyla çalışır’ diyebilir. Bu bakış açıları kişiseldir, tartışmaya açıktır. Ben de kendi penceremden durumu değerlendirmeye, Diyarbakır kamuoyuyla paylaşmaya çalışacağım.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, kayyum uygulamasının başladığı günden bu yana başına gelmeyen kalmadı, ‘pişmiş tavuk’ misali. Özel kalemden başlayan, daire başkanlıklarına kadar uzanan sayısız kadro ihdası, girdi-çıktıları yapıldı. Bu sayede onlarca kişi devlet memuru kadrosu kaptı. Daha önce yapılanları şimdilik kaydı ile bir tarafa bırakarak, son döneme vurgu yapmak istiyorum.

20 Kasım tarihli gazetemizin manşetindeki “İTHAL BÜROKRAT BELEDİYESİ” haberi dikkatinizi çekmiştir. Benimde dikkatimi çekti yorumlamak istedim, yurttaş sorumluluğu gereği.

Atamaların yapıldığı kentleri saydım; Kocaeli, Antalya, Adana, Elazığ, İstanbul, Afyon, Muş, Batman, Mersin’i kapsıyor, toplam 13 daire başkanlığı. Alt kadro müdürlüklerinin dağılımını henüz bilmiyoruz.

**

Sorum Belediyeyi de yöneten Vali bey’e değil, İktidar mensubu 3 Milletvekiline, AK Parti İl ve İlçe Başkanlıklarınadır.

Ve soruyorum; ‘Üç Milletvekili çıkardığınız, her konuda ahkâm kestiğiniz Diyarbakır’ın belediye kısmı sizi ilgilendirmiyor mu?

Kentin genelinden vazgeçtik, partinizin il teşkilatı içinde belediyede daire başkanlığı yapacak yeterli eleman yok mu ki, ithal bürokrat getiriliyor. Doğrusu sizlerin de bu konudaki bakış açısını merak ediyoruz.  Bir kaç kişi olsa ‘önemli değil’ diyeceğiz de, böyle toptan olunca dikkat çekiyor.

Bu tür atamalarda Genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, bilemediniz bir iki daire başkanının dışarıdan getirilmesi konusuna elbette ki bizim de söyleyecek bir lafımız olmaz.  Ancak, dikkat çekici bir boyutta olunca, hem yapanlara hem de kamuoyuna, hem de iktidarın sorumlu elemanlarına hatırlatmak istedik, yurttaş sorumluluğumuz gereği.

Naci Sapan

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR