NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kayyumlara Milletvekili sorusu

Kayyumlara Milletvekili sorusu

Ben/biz, yani gazetemiz sürekli yazıp çiziyor, ancak Milletvekilleri pek sormuyordu bu kayyumları, yapılan yolsuzlukları, avanta 3-5 maaşlıları, bir de görevden ayrıldıkları halde bir süreyi tamamlamak üzere devam eden kadrolarının durumunu, halen maaş alıp almadıklarını.

Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, TBMM’ye soru önergesi verdi, yazılı cevaplaması için İçişleri bakanına sorular sordu. Seçim yaklaşırken de olsa kente dönüş yapıp kente ait can alıcı sorular sorulması, çar-çur edilen paraların ne olduğunun kamuoyu gündemine taşınması önemli.

Zamanlama hiç önemli değil, esas olan halkın, milletin, devletin zararına işleyen bir durum var ise bunun sorgulanmasıdır. Bu sorgulamanın birinci derecede sorumluları gazeteciler, milletvekilleri, siyaset kurumlarıdır.

Şöyle sormuş Dersim Dağ, “Son olarak basına yansıyan haberlere göre, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde görevden alınan 7 daire başkanının, belediyeye uğramadan maaş aldıkları iddia edildi. Kayyum Münir Karaloğlu döneminde Diyarbakır dışından getirilen birçok kişi, son atanan kayyum Ali İhsan Su tarafından görevlerinden alındı.

Görevlerine son verilenler arasında, DBB eski Genel Sekreteri Ayhan Kardan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi eski Başkanı Ali Yücel, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi eski Başkanı Necim Şeyban, Ulaşım Dairesi eski Başkanı Hülya Atalay, Destek Hizmetleri Dairesi eski Başkanı Sedat İpek, Fen İşleri Dairesi eski Başkanı Üstün Bol ile Sosyal Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hayrullah Akyıldız’’ bulunmaktadır. İsmi geçen kişiler belediyenin hiçbir alanında görevde bulunmamasına rağmen aylık 30 bin TL maaş aldıkları belirtilmektedir.”

Evet, zımni de olsa görevleri devam ediyor mu, bundan dolayı maaş alıyorlar mı?

Bu sadece bir soru, suçlama değil.

Cevap;

A-Evet

B-Hayır

Bu kadar. Kamuoyu bilgilensin, biz de görevimizi yapmış olalım.

Dersim Dağ İçişleri bakanına sormuş, cevap uzun sürer.

Diyarbakır’daki muhatapları ya evet ya da hayır desin.

Kısa ve köklü çözüm olsun.

Başka da sorumuz yok!

*

Hileyle ‘kazanılmış’ mevziler, liyakatsiz takımı için geçici mevzilerdir.

Liyakatsizler, hile ile kazandıkları mevzilerde bir süre için mutlu olabilirler.

Orada, burada, yakında, uzakta, hiç fark etmez, hile ile alınmış mevziler kartondan mevzilerdir.

Sabırla kazanılmış mevziler kalıcıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR