NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kentin göbeği, Karayolları arazisi!

Kentin göbeği, Karayolları arazisi!

Essah mı değil mi?

Bilemiyorum, bilmiyorum, inanmak da istemiyorum zaten.

Olur mu?

Olmaz diyemiyorum!

Bu sistemin yürütücülerinden her şey beklenir.

Kuralsızlığı kural haline getirenlerin yapacaklarına şaşırmamak gerekiyor. Yaptıkları da yapacaklarının teminatı olarak karşımızda duruyor iken.

Kulağıma bir sır fısıldandı.

Dediler ki; Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünün kent merkezindeki kompleksi ile ilgili bir ihale söz konusuymuş. Bölge müdürlüğü binası, yan aparatlar, lojman olarak kullanılan bölgelerdeki yapılar yıkılacak, yerine yeni, modern yapılar inşa edilecek.

İnşaat, ihale gibi kavramlar yan yana gelince, her nedense ‘yok, olamaz, olur mu?’ gibi hayret nidalı ifadeler kullanamıyoruz, bu tür yeteneklerimizi uzun süredir kaybettik.

Karayolları arazisi de söz konusu olunca, küçük dil, büyük dilin altına gizlendi, yutkundu. Birden karayolları kompleksinin içeriden dışarıya sarkan ormanlık görüntüsü gözümde canlandı. Binlerce ağacın olduğu bu bölgede ihale gerçekleşir, inşaata başlanırsa 800 civarında ağacın katliamının söz konusu olacağı da eklendi duyum hanesine.

Niye yazdım, hala kesin ve net olmamasına rağmen.

Nedir bu tedirginlik diye sorarsanız?

Haksız mıyım?

Daha önce de olmaz, olamaz demedik mi?

Dedik.

Oldu mu, oldu.

Aynı alanda 28 bin metrekarelik arazi diyanet işlerine hibe edildi, üzerine cami kompleksi yapıldı. Bu alanda bulunan yüzlerce ağaç, yeşil yok edildi.

Ne diyeyim, doğrusu yeni duyuma da aklım yattı, o nedenle yazdım. Arazi, inşaat, ihale, hibe gibi kavramlar yan yana gelince sistemin yürütücülerinin özel yeteneklerinin devreye girme olasılığı çok yüksek.

Şu korona günleri bitse de Sivil Toplum kuruluşları da harekete geçse, bu kente karşı sorumluluklarını yerine getirse. Karayolları meselesinin ne olduğunu bir araştırsa, doğrusu nedir bir öğrense, bizleri de bir aydınlatsa. Burası şehrin göbeği, rant açısından iştah kabartan bir yer.

Benim korkum; Bölge müdürlük binasını da kentin dışında bir yere taşıyıp, bu güzelim alana hazır cami inşaatı da bitiyorken, rezidans, akıllı binalar yapılarak, meskun mahal yaratılmasıdır.

Nasıl mı yaparlar?

TOKİ marifetiyle neler, ne işler yapıldı, bir bilseniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR