NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kesintisiz aydınlık günlere!

Kesintisiz aydınlık günlere!

Karanlıkta kaldığımız anlarda kızdığımız bir elektrik kurumu her zaman oldu. Çok eskilerde Belediye sorumluydu, kızgınlığımız direk Belediye’ye olurdu. Kötü ve sağlıksız yıllardı. Sonraları TEK, TEDAŞ olarak bildiğimiz kurumlara kızmaya başladık.
Son dönemlerde muhatabımız DEDAŞ.
Dicle Elektrik’in farkı özel şirket olması, buna rağmen hala elektrik kesintileri var, ancak eskisi gibi değil. Elbette elektrik kurumuna olan kızgınlığımızda eskilerde olduğu gibi değil.
Çok fazla tanımıyorduk, tanımaya başladık, dün biraz daha tanıdık.
Dicle Elektrik yöneticileri kurumsal olarak medyanın önündeydi, kendilerini anlattılar, soruları yanıtladılar.
Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, İl Müdürü, iletişim direktörü, tam kadro tanıdık onları.
Hayatımızın ana odağına olan bir kurum ve kurumun yöneticilerinin bazılarıyla şahsi tanışıklığımız var, ancak kurumsal tanışıklık önemli. Sonuç itibariyle vatandaşın en fazla muhataplığının olduğu kurum elektrik kurumu.
Dicle Elektrik bölgenin elektrik dağıtımından sorumlu, halkla ve kurumlarla direk bağının olması son derece önemli. Bizde gazeteci olarak sık yazı, çiziyoruz, eleştiriyoruz. Bu nedenle, kurumu, kurumu yönetenleri tanımak, konuşmak, birbirimize derdimizi anlatmak gibi bir meselemiz var.
Bizim de kesintilerden, yatırımlardan şikâyetlerimiz oluyor, ancak, önemli olan halkın şikâyetine yaptığımız aracılık. Bu nedenle muhataplarımızı tanımak, anlamak anlamında son derece anlamlı bir toplantı oldu.
Bazı notlar aldım, önemli; Çiftçiler için, sitelerde oturanlar, jeneratör kullananlar için bilinmesi gereken notlar. Bir de şimdiye kadar yaptıkları yatırımlar, bir de yapacakları yatırımlar var.
-Genel Müdür Yaşar Arvas, bölgenin elektrik sorunundan çok su sorununun olduğu söyledi.
İlginç değil mi?
Tarımsal Sulamadan ve çiftçilerden söz ediyor. Yüklerinin ise çok ağır olduğunu, normal enerji sistemini etkilediklerini anlattı. Bu kesimden 10 yıllık bir süre içinde 20 Milyar TL’lik bir alacağın oluştuğunu, bu nedenle katı tedbirler almak zorunda kalacaklarını çok net ifade etti Arvas.
Çiftçiler, önümüzdeki süreçte zor günler yaşayabilir. Çünkü destek payları da yok artık.
Çiftçiyle sorun yaşanmaması için güzel önerileri de oldu.
Örneğin; Damlama, yağmurlama sistemine geçilmesi, Sulama kanallarının bir an önce devreye sokulması gibi, çözüm odaklı öneriler. Sulama kanalları devreye girdiğinde, çiftçi damlama, yağmurlama sistemini uyguladığında, enerjiye yüklenme olmayacak, sorunda giderilecek.
Şimdiye kadarki yatırımları 27 milyar TL./15 Milyar TL’lik yatırım hedefleniyor.
Jeneratör kullanımından kaynaklı kayıplar içinde açıklamalar oldu. O konuda da aydınlandık. Bina ve sitelerin yapımı sırasında yapılacak olan başvurularda projelendirilmesi halinde, jeneratör çalıştığında saatler DEDAŞ’ın yararına çalışmayacak. O zaman müteahhitler inşaat aşamasında DEDAŞ’a başvuru yapacak, jeneratörünü projelendirecek. Bu da son derece önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıktı.
O zaman kesintisiz, aydınlık, hatta çok aydınlık günlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR