Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Ne umduk neler bulduk

Ne umduk neler bulduk

Meclis bütçe görüşmelerinde CHP li Sn. Tuncay ÖZKANIN konuşması beni hayalen eskiye götürdü ve "ne umduk neler bulduk?" Sorusunu kendime soramadan edemedim.

Benim kuşak fanatik denilecek derecede siyasetle iç içe yaşadı.

Yürüyüşler, boykotlar, sokakları inleten "tek yol devrim", "Türkiye koministlere mezar olacak", "hak yol islâm" ve benzeri sloganlar.

Imam Hatip lisesinde okuduğum için Sağcı ve de Milli görüşü savunan biriydim.

Bize göre; adaletin, hakça paylaşımın, insan haklarına saygının, iş ve aşın yegâne çaresi milli görüştü.

Prof. Erbakan hocanin kısa dönem iktidar ortaklığı ve icraatlari bize umut oluyordu.

28 Şubat süreci, demokrasiye ayar için ordunun siyasete müdahalesi, irtica ile mücadele adi altında dindar kesime baski, turban mağduriyetleri ve nice haksızlıklar bizi yıldırmıyordu.

Bu baski aklı selimle duşunme yerine tarafsizliğimizi yitirmemize ve milli görüş gömleğini çıkaran Ak Parti'ye sorgusuz, sualsız destek vermemize sebep oldu.

CHP İzmir Milet vekili Tuncay ÖZKAN konuşmasinda: "yirmi yıl önce idi. Kanal D'yi yönetiyordum. Programimda Sn ERDOGAN beyaz bir mendili açıp yüzük ve bilezigi göstererek 'varoşlardaki hanımlar bunlari bize vererek: bizi kurtarın diyorlar' demeleri..."

O dönemde yaşayan hepimizin beklentisini dile getirdi.

Kollardaki bilezikler, parmaklardaki yüzükler, harçlıklar ve dualarin Ak partiye vermenin sebebi; umut ve beklentinin sonucuydu.

Umutlar boşa gitmişti.

MV.leri iktidarin icraatlarını anlatma yerine o dönemdeki türbanlı kesime zulüm sembolu olan "Ikna odaları"ile sn ÖZKAN'A sözlü sataşmaları Ak Partinin tükenişini haykırmaktan başkada mana ifade etmiyirdu.

ÖZKAN konuşmanın devamında "toplanan paralarin köşkler ve saraylara harcandığı" iddiası ise yabana atılacak bir durum değildir.

Tarafgir siyasetle CHP ye kızabilirsin ancak bütcede "faiz gederleri için 139,9 milyar, tarima 33.4 milyar lira ayrıldığı(aa)" gerçeğini değiştiremezsin.

İşsizligin 3.970 binden fazla olduğu, köşklerin, saraylarin, koruma ordularının, uçak ve araç filolarının artığı, israfin sınır tanımadığı durumu düzeltemezsin.

Mahşerde, Allah huzurunda "Ak parti iktidarına destek vermedin?" yerine "Faize, israfa... bu kadar para ödeyene neden destek verdin" hesabını sorulacağı görüşündeyim.

Türbanın bir rant araci, mucahitlerin muteahit olduğunu, yandaşlar dışında adaletin mumla arandığını, işe yerleşmede liyakata önem verilmediği de ayri bir gercek.

Ne ummuştuk, maalesef neler gördük.

Uyanmak ve tekrar umut olmak zamanı. Mevcut iktidarın; Bakanları, il, ilçe ve diğer birimlerdeki kişileri değiştirerek bir sonuç elde edileceği devri çoktan geçmiştir.

Onun için önce kendimizi sonra yapılacak ilk seçimde umutlarımızı boşa çıkaran, "ikna odalari" ve CHP ile bizi tehdit eden iktidari değiştirerek işe başlamalıyız.

Selam ve dua ile.

Fatih Yokuş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR