NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Neler tartışılıyor Diyarbakır’da?

Neler tartışılıyor Diyarbakır’da?

Yüzde 10 baraj meselesi Diyarbakır’da en fazla konuşulan konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Ancak aynı kulvarda tartışılan en önemli konu Kırklardağı meselesi. Bu arada sanat ya da kafeler sokağı meselesi şimdilik yarım ayarda dondurucuda bekliyor. Bir de kuyumcu soygunları var. Bir yıl içinde 5 kuyumcu soygunu gerçekleşti.

Sorun varsa tartışma da vardır.

Önemli olan tartışmaların ve eleştirilerin içindeki olumlu kısımları rehber edinip yeni sorunların doğmasının ya da yaratılmasının önüne geçebilmektir. Meseleyi ‘Kabak tadı verdi’ ekseninde tartışmış olabiliriz. Ancak, durum zaten kabak tadı kıvamında olduğu içindir ki tartışıyoruz.

**

İzin verenin, imara açanın, yapılaştırmayı gerçekleştirenin suçlu olduğu bir yana oradan konut satın alanın da suçlu ilan edildiği ‘kabak tadında’ bir tartışma sürekli gündem ise elbette ki tartışacağız. İzin veren, imara açanlar yönetim olarak bir başka siyaset kurumunun parçası olmuş olsalar, örneğin AK Parti ya da CHP’li belediye yönetimleri tarafından yapılmış olsa şimdiye kadar kopmuş olan kızılca kıyametin nasıl olacağını az çok hepimiz tahmin edebiliyoruz. Aynı siyasi hareketin değişen yüzlerinin dahi kabul edemediği bir durumla karşı karşıyayız. Ancak, ortada çözümle ilgili bir yöntem yok, sadece geriye dönük soyut suçlamalar var. Soyut suçlamaların yanına somut donelerin konulması şart.

**

Yerel yönetimler, kamuoyu baskısının yoğunluğundan dolayı meseleyi gündemleştirdiler ancak işin içinden bir türlü çıkamıyorlar ve topu DTK’ye atıyorlar. Aslında top orta sahada başıboş bekliyor. Birinin/birilerinin maçı başlatmak için ilk vuruşu yapması gerekiyor. İlk vuruş yapıldıktan, top oyuna sokulduktan sonra ne yapılır?

Biz onu bilmiyoruz.

Herhalde bu durumu da kurulması gereken soruşturma heyetinin sonuçlandırması gerekecek.

 

Konut almak için para yatıran yurttaşın durumu ne olur?

Yapıldığı kadar yapıldı, tamamlanır sahiplerine teslim mi edilir?

Yapılan konutlar yıkılır mı?

Velhasıl iş çok karışık

Biz sonucun nasıl olacağına bakacağız.

**

Önceki gün sabaha doğru bir kuyumcu daha soyuldu Diyarbakır’da.

Son bir yıl içinde 5’inci kuyumcu soygunu.

Soyulan kuyumculardan biri emniyet müdürlüğüne 20 metre uzaklıkta.

Bir diğeri ise ofis Dörtyol göbeğinde ve MOBESE kameralarının yoğunluğunun olduğu bir bölge. MOBESE’ler her nedense görevini yapmıyor, soyguncular da bunun tadını çıkarıyor.

**

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR