Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

BARIŞA UMUDUMUZ OLSUN

BARIŞA UMUDUMUZ OLSUN

AK Parti iktidarının çözüm süreci ile ilgili iddialı çıkışlarının diyalog ve müzakere denilen aşamaya gelmiş olmasını 2023 yılı hedeflerinin gerçekleşmesi adına önemli adımlar olarak değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Bu hedefi yakalamanın olmazsa olmazları ise; ülkede huzur ve güvenle birlikte barışın sağlanmasıdır.

Tüm şanslar barıştan yana. Müzakere sürecine girilmiş olması, bütün kırılma ve kırılganlıklara rağmen tarafların sürecin kararlılıkla yürüyeceğine dair yaptıkları açıklamalar, karşılıklı samimiyet sürecini de hızlandırmaktadır. Bu durumun karşılıklı olarak devam ettirilmesi halinde kendi içimizdeki bir sorunun çözümünü dış güçlerin müdahalesi söz konusu olmadan gerçekleştirmiş olacağız.

Diyalog ve müzakerelerin olumlu sonuçlanması halinde; Bu işten doğal olarak iktidar partisi ve HDP kazançlı çıkacaktır. Elbette ki kazanç çubuğunun diğer tarafında Türkiye olacaktır. Halklarıyla birlikte büyük bir güç haline gelecek olan Türkiye’nin bu durumda sadece Ortadoğu’da değil, Avrupa’da da sözü geçen bir ülke olması kaçınılmazdır.

Kazananların olduğu yerin karşısında mutlaka kaybedenler vardır.

Onlar savaşın Rantçı kesimleridir.

Bir de yıllarca ülkenin sırtına sülük gibi yapışan adeta ülkedeki kaostan ve karışıklıktan faydalanıp Rant sağlayan, kendi ucuz politikaları, şahsi menfaatleri uğruna ülkesine tabiri caizse adeta ‘ihanet’ eden, halkını fırkalara ayıran ulusalcı, Şovenist kesimler ise, şüphesiz kaybedenler olacaktır. Çözümle birlikte onlarda tarihin tozlu sayfalarındaki yerlerini alıp geçmişe gömüleceklerdir.

 

Kimin/Kimlerin ne kazanıp ne kaybedeceği de çok önemli değil. 

Asıl önemli olan; Halkların genel kazanımlarıdır.

 

We Azadi bı serkeve

Freedom Will Prevail

Özgürlük kazanacak

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR