Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

O çocuklar gelmeli!..

O çocuklar gelmeli!..

Kaç zamandır analar ağlamıyor diye huzurluyduk. Barış süreci, 30 yıllık kan, gözyaşı ve ölümlere nokta koymuştu; Ne güzel.

Meğer analar içten içe ağlıyormuş da, son günlerde farkına vardık ancak. Çocukları dağ’da olan ailelerden bahsediyorum. Önceleri bir-iki aile oturma eylemi yapıyordu. Ancak bu ses getirmemiş, kimse de fazlaca oralı olmamıştı, fakat aile sayısı Bitlis, Van, Muş ve Adana’dan gelen ailelerle birlikte 47’ye varınca işin rengi değişti. Anlaşılan o ki, birbirinden cesaret bularak eylemlere katılan ailelerin sayısı görünenden de fazla.

Önce Başbakan açıklama yaptı ve BDP’den dağ’daki çocukların geri getirilmesini istedi. Aksi durumda B ve C planlarını devreye sokacağını söyledi. Ardından CHP ‘Genel Müdürü’ Kemal bey yine boşu doluya vuran bir açıklama ile hükümeti illegal örgütlerle anlaşmaya çalışmakla suçladı! (yahu Kemal bey, sen değimliydin bu illegal örgüt dediğin yapının sempatizanlarına Hakkari’de bir saat vaaz veren?! İnsanda biraz utanma olur)

Selahattin Demirtaş ise geç kalan bir açıklama yaparak olayı yine başka yerlere çekti. ‘Bütün gençlerin dağdan inmesini istiyoruz’ benzeri bir beyanda bulundu. Öte yandan malum basın ise dağ’daki çocuklardan yine hükümeti suçlayarak yine malzeme çıkarmayı başardı!

Bir kısım BDP’liler ise, Başbakan’ın B ve C planlarını gündeme alarak olayı saptırmanın gayretine girdi. Sanki Başbakan çatışma dilini öne çıkarıyormuş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Oysa B planı büyük ihtimalle Barzani’yi, C planı ise İmralı’yı devreye sokmaktı. Örgüt bu iki yerden gelecek bir talebe sessiz kalamaz haliyle.

Ne zamandır özellikle Lice’de yapılan karakol için eylemler yapan ve bunun üzerinden hükümeti çözüm süreci konusunda samimiyetsizlikle suçlayan BDP acaba son 6 ayda yaklaşık 330 çocuğun dağ’a çıkaran örgütün bu samimiyeti hakkında ne düşünür acaba?

Eylemler Pazar günü itibariyle sona erecek, geride bazı soruları cevapsız bırakacak. Nursel Aydoğan mağdur aileleri ile telefonda konuşurken ‘çocuklarınız dağ’a çıktığı için gurur duymalısınız’ ifadelerini gerçekten kullandı mı?

Mağdur aileler BDP il binasında tartaklandı mı?

Aslında en önemli soru ise, 1,5 yılı aşkın bir süredir yolunda giden barış süreci adeta yok sayılarak bu çocukların dağla buluşmasına neden zemin hazırlandı?

Biz bu süreçte dağdaki tüm çocuklarımızın eve dönmelerini beklerken bu çelişki niye?.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR