NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ortalık iyice karıştı!

Ortalık iyice karıştı!

Seçim-geçim dertleri ortaklaştı, bir araya geldi, ortalıkta iyice karışmaya başladı.
Daha da karışacağa benziyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik ‘Eylem’ planlarının boşa çıkması muhalefetin elini ciddi anlamda güçlendirdi. Altılı masa, önümüzdeki süreçte, yani finale yaklaşırken bir hata yapmadığı sürece muhalefetin adayının Cumhurbaşkanı olacağı yönünde kanaatler giderek güçleniyor.
*
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanının katledilmesinden sonraki tartışmaların, iktidar ortaklarının seçim stratejisini ciddi anlamda olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Cinayet bütün detaylarıyla aydınlatılmadığı, karanlığa sürüklendiği takdirde iktidarın seçim kazanma şansının olmadığını şimdiden görmek, analiz etmek mümkün.
*
HDP kanadında ciddi bir kenetlenme var. Özellikle hazine hesabına ‘tedbir’ konulması kararının usulen anayasaya aykırı olduğu yönündeki net durum, HDP’nin haksız uygulamalar karşısındaki direnişindeki haklılığına katkı sundu. Henüz kapatma kararı çıkmadan alınan karara üyelerin 7’sinin karşı oy kullanması da zaten HDP’nin haklılığını ortaya koyuyor.
*
HÜDA PAR Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Tatmin edici bir açıklama gelmedi, ancak, bunun bir seçim ittifakı olduğu yönündeki kanaat doğal olarak oluştu. Parti Genel Merkezi bu konuda detay açıklamaların daha sonra yapılacağını açıkladı. Buna benzer görüşmeler ve ittifak denemelerinin olması normal, çünkü süreç başladı, bu turlarda olacak.
*
Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden seçime dönük yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük ilgi görüyor. Ortak aday belirlenmesi konusunda muhalefete yaptığı çağrıların içeriğinden ‘Bizim de benimseyeceğimiz bir aday olsun’ özetini çıkarmak mümkün. Demirtaş’ın mesajları sadece Kürt seçmene hitap etmiyor, aynı zamanda Türkiye geneline de etki eden mesajlar ve diri içerikli.
*
Memur-emekli maaş zamları tatmin etmedi, işçi-emekçi-emekli-ev kadını-öğrenci-çalışan-çalışmayan herkesim, geçim ile seçim arasındaki mesafenin tam da ortasında duruyor. Seçime az zaman kaldı, iktidarın geçimsizliği muhalefetin geleceğe dönük geçim mesajları karşısında gün geçtikçe barajın altında kalıyor, kadükleşiyor.
Evet, ortalık iyice karıştı.
Seçim dönemlerinde her zaman ortalık karışır, ancak bu zaman farklı olacak gibi.
Özellikle son 20 yıldaki seçimler gibi olmayacağı, çok hareketli olacağı kesin.
Sonuçları itibariyle de farklı olacak gibi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR