NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ortaya karışık!

Ortaya karışık!

Kent için ortaya karışık bir şeyler yazayım istedim.
Neden karışık derseniz?
Arabesk bir anlayış ve yönetim biçiminin hâkim olduğu bir ortamda ne, nasıl yazılır ki?
 
Ortaya karışık olsun, bol olsun, herkes nasibini alsın!
Maksat yeşillik olsun, bol olsun, aşefçilerden olsun!
 
Dün Diyarbakır’ın fethinin 1382’inci yıl dönümü Hazreti Süleyman Camii mevkiinde uzun zamandır Diyarbakır’da rastlamadığımız AK Partinin 3 Milletvekilinin katılımı ile sabahın çok erken saatinde huşu içinde kutlandı. Sabah çorbasının da dağıtıldığı ve içildiği ortamda meşaleler ortalığı aydınlattı, güneşin doğuşuna zemin yarattı.
 
Sanırım bugün fetih ile ilgili kutlama programının son günü. 23-28 Mayıs diye belirlenmişti. Bir haftalık program niye diye sormayacağım, çünkü tarih bilgimiz kıt olabilir, fetih süresi bir haftayı kapsıyor olabilir.
 
Kentin büyük bir bölümünün bu fetih ile bir ilgisinin, alakasının olmadığını tespit etmiş bulunmaktayız. Nasıl tespit ettiniz diye soracak olursanız, cevabımız var. Çok gezen, kentin her köşesine giren çıkan biriyim. Çok şükür geride de 50 yıllık temiz ve kaliteli insani ilişkilerim mevcut. Yalansız-dolansız 50 yıldan sonra da hangi kademede, nerede olursa olsun insanlarla diyaloglarım var. Kiminle karşılaştıysam, ‘Bu nereden çıktı’ diyorlar.
Söyleyenler, öyle ‘ithal’ falan da değil, organik kent merkezli şahsiyetler.
 
Yani kimse kusura bakmasın ama ben söyleyenlerin tercümanıyım, kalkıp söylenenlerin orasından burasından kırpıp, birilerine yaranacak, söylenenleri makaslayacak halim de yok.
Yani bu bir haftalık Fetih kutlamasını, bir hafta kutlanan ‘Kutlu Doğum’ haftasına benzetenler oldu. Ne paralar harcanıyordu o kutlu doğum haftalarına. Yeri göğü inletiyorlardı kutlamalarda.
Sanki yüzyıllardır kutlanan bir şeymiş gibi.
O zaman da ‘bu ne’ demişliğimiz vardı, ancak herkes çemberin içindeydi, kimse kabul etmiyordu.
 
Hani nerede ‘Kutlu doğum’ haftası?
Birilerinin uydurmasıydı, şimdi yok hükmünde.
İslamiyet’in kutlanmasından vazgeçmemesi gereken bir durum olsa 5 yıldan beri neden esamesi okunmuyor ‘Kutlu doğum’ haftasının?
Fethullahçı örgüt ile birlikte firar etti, kimse de sahip çıkmıyor.
 
Neyse fazla da karıştırmayalım, yurttaşın görüşlerinin alışverişini yaptım, ne söylediyseler o. Ben doğrusunu söyleyip helalleşiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR